Ford discută cu Google despre producția de mașini “fără șofer”

google_logoGrupul american Google poartă discuții cu constructorul auto american Ford Motor Co pentru a ajuta compania de Internet să facă progrese cu proiectul său privind mașinile “fără șofer”, informează publicația Automotive News citând surse din apropierea discuțiilor.

Dacă se va ajunge la un acord, cel mai probabil acesta ar urma să fie anunțată în mod oficial cu ocazia salonului Consumer Electronics Show care are loc în prima săptămână a lunii ianuarie la Las Vegas.

Un purtător de cuvânt de la Google a declarat pentru Automotive News că firma nu dorește să facă comentarii cu privire la speculații, însă o serie de oficiali ai Google au confirmat că grupul poartă discuții cu mai mulți constructori auto.

La începutul acestui an, Google a demarat discuțiile cu majoritatea marilor constructori auto din lume și a început să pună la punct o echipă de furnizori care să îi permită să accelereze proiectul care vizează lansarea pe piață, până în anul 2020, a unor automobile complet autonome. În luna iunie, Google a început testele cu un prototip de automobil autonom de concepție proprie, pe drumurile din jurul sediului său din Mountain View.

La rândul său, Bloomberg a informat în urmă cu câteva zile că Google vrea să facă din divizia sa de mașini “fără șofer” o afacere separată sub marca Alphabet Inc. AGERPRES