Ford a devenit liderul vânzărilor de vehicule comerciale din Europa

FordVansFord este cea mai populară marcă de vehicule comerciale din Europa pentru prima oară în 18 ani. În doar 3 ani Ford a urcat în top de pe locul al şaptelea pe locul întâi, cu gama de modele Transit reînnoită şi extinsă.

Clienţii din Europa au achiziţionat mai mult de 280.000 vehicule comerciale Ford anul trecut, o creştere de 23 % faţă de 2014, în timp ce modelul Transit Van a sărbătorit 50 de ani în serviciul afacerilor din întreaga lume. Creşterea vânzărilor europene şi urcarea de pe locul 7 pe locul 1 au fost determinate de cea mai nouă familie de vehicule Transit, care cuprinde patru modele noi – Transit, Transit Custom, Transit Connect şi Transit Courier. Ford a vândut 233.000 de astfel vehicule în 2015, o creştere cu 46.000 unitati comparativ cu anul precedent.

În acelaşi timp, Ford Ranger şi-a depăşit rivalii şi a devenit cel mai bine vândut vehicul din segmentul pick-up din Europa, cu vânzări totale de 27.300 de unităţi- o creştere de 27 % comparativ cu 2014.

“Ford a investit foarte mult pentru a dezvolta noi vehicule comerciale fiabile si eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi care oferă totodată cele mai noi tehnologii cum ar fi Adaptive Cruise Control şi Lane Keeping Aler,”, a spus Roelant de Waard, vicepreşedinte, Marketing, Vânzări & Service, Ford Europa. “Ford are acum cea mai nouă gamă de vehicule comerciale din Europa şi în acest an vom introduce noi motorizări pentru Transit şi Transit Custom, plus un nou Ranger mai îndrăzneţ.”

În 2015, Ford a extins, de asemenea, reţeaua sa de dealeri specializaţi in vânzarea de vehicule comerciale, cu mai mult de 750 centre Transit care oferă clienţilor din Europa o gamă extinsă de vânzări şi servicii de suport, concepute pentru a satisface nevoile utilizatorilor.