Celebra publicație Forbes a întocmit, în premieră, topul celor mai puternici 50 de influencerilor din întreaga lume. Brandurile de top din întreaga lume cheltuiesc sume uriașe pentru a-i sponsoriza. Câștigul total obținut de cei 50 s-a ridicat, în 2021, la 570 milioane de dolari, spun cei de la Forbes.

Pe primul loc în top se află Jimmy Donaldson (MrBeast), cu 162 de milioane de urmăritori. Acesta a câștigat în ultimul an 54 de milioane de dolari, devenind celebru după ce a petrecut 50 de ore îngropat de viu.

Charli D’Amelio ocupă locul doi în top, cu 203,7 milioane de urmăritori. În 2021, Charli D’Amelio, în vârstă de 18 ani, a fost TikToker-ul cu cele mai mari câștiguri, obținând 17,5 milioane de dolari din brandul său de îmbrăcăminte.

Cel de-al treilea loc în Top Forbes 50 de Influenceri este ocupat de Alexandra Cooper, cu un număr de 3,6 milioane de followeri. Ea și-a câștigat popularitatea în urma clipurilor video în care vorbește fără perdea despre sex.

Cele 50 de superstaruri din topul Forbes au un număr total de 1,9 miliarde de urmăritori pe rețelele sociale și au câștigat 570 de milioane de dolari numai în 2021. Vârsta medie a acestora este de doar 31 de ani. Încasările de anul acesta vor fi semnificativ mai mari, pe măsură ce acești creatori de conținut trec de la influenceri la anteprenori, folosindu-și popularitatea pentru a-și începe propriile afaceri: linii de îmbrăcăminte, centre de infrumusețare, seriale TV și lanțuri de fast-food.

În top se află și un câine. Bunny ocupă locul 45, având 1,1 milioane de urmăritori pe conturile de Instagram, TikTok și TouTube. Patrupedul a ajuns celebru pentru că poate să “vorbească“.