Forbes a publicat lista din 2015 a celor mai rentabile celebrități decedate

Michael JacksonRevista Forbes a publicat lista din 2015 a celor mai rentabile celebrități decedate, pe primul loc clasându-se din nou regele muzicii pop, Michael Jackson.

Michael Jackson, care a obținut titlul a cincea oară în șapte ani, a generat venituri de 115 milioane de dolari în 2015. Michael Jackson, care a murit în iunie 2009, a rămas în memorie pentru hituri precum “Thriller” sau “Billie Jean”, dar și pentru viața sa controversată.

Al doilea artist decedat cel mai bogat este “regele rockului”, Elvis Presley, care a murit în 1977 și a cărui avere se ridică la 55 de milioane de dolari. Locul trei este ocupat de creatorul personajului Snoopy, caricaturistul Charles Schulz, a cărui avere se cifrează la 40 de milioane de dolari.

Următorii artiști cei mai rentabili după moarte sunt, potrivit Forbes, cântărețul de reggae Bob Marley (21 de milioane de dolari) și actrițele Elizabeth Taylor (20 de milioane) și Marilyn Monroe (17 milioane de dolari).

Completează lista celor 13 celebrități cele mai rentabile după moarte fostul ex-Beatles John Lennon (12 milioane de dolari), fizicianul Albert Einstein (11 milioane de dolari), actorul Paul Walker (10,5 milioane de dolari), top-modelul din anii ‘50 Bettie Page (10 milioane de dolari), scriitorul Theodor Geisel, cunoscut sub pseudonimul Dr. Seuss (9,5 milioane de dolari) și actorii Steve McQueen (9 milioane de dolari) și James Dean (8,5 milioane de dolari).

Pentru a întocmi lista pe anul în curs, Forbes a luat în calcul veniturile brute obținute începând cu octombrie 2014 din vânzări de discuri, drepturi de autor și alte beneficii. AGERPRES