Fondul de investiții Neogen Capital, specializat în dezvoltarea afacerilor de tip marketplace online, își extinde portofoliul și intră în industria evenimentelor, printr-o investiție de 150.000 de euro în Tulipr.ro, o platformă care pune în legătură furnizorii de servicii de evenimente cu potențialii clienți, interesați să organizeze un eveniment.

Cea mai mare parte a investiției va fi direcționată către dezvoltarea platformei prin adăugarea de noi funcționalități care vor permite utilizatorilor să organizeze și să coordoneze un eveniment complet prin intermediul Tulipr.ro. O altă parte a investiției va fi alocată promovării platformei, astfel încât serviciul să ajungă la cât mai mulți potențiali utilizatori.

Soluția Tulipr.ro a fost lansată în octombrie 2020 și de atunci a înregistrat o creștere semnificativă. La doar 6 luni de la lansare, platforma găzduia peste 500 de furnizori activi și a atras mii de utilizatori interesați să organizeze un eveniment privat sau de afaceri. Numai în luna mai a acestui an, peste 100 de contracte încheiate cu succes au fost încheiate prin intermediul Tulipr.ro.

,,Tulipr.ro a pornit tocmai din nevoia de a centraliza multitudinea de produse și servicii din industria evenimentelor, dar și de a crea o platformă structurată și ușor de navigat pentru clienți. După o perioadă de incubare de câteva luni, în care am cercetat și analizat modele de business similare din Europa și Statele Unite, am creat un concept adaptat pentru piața românească, sub forma Tulipr.ro. Lansarea în pandurii ne-a ajutat, pentru că am reușit să intrăm în contact și chiar să cunoaștem personal cel puțin o treime dintre furnizori. În plus, pandemia a accelerat trecerea la online, astfel că în momentul lansării Tulipr.ro, nevoia de a găsi clienți și furnizori pentru evenimente în mod eficient în mediul online era deja foarte clară”, spune Ioana Dragomir, unul dintre fondatorii Tulipr.ro.

Pandemia a obligat oamenii și companiile să amâne evenimentele pe care le aveau planificate. După ce restricțiile anti-COVID au fost ridicate, interesul a crescut vertiginos. Platforma Tulipr.ro a înregistrat anul acesta un număr mai mare de solicitări pentru perioada de vară, iar cererile încep deja să vină pentru evenimente planificate pentru 2022, cu un nivel de complexitate mai ridicat decât până acum.

,,Este un moment foarte bun pentru industria de evenimente. Pentru a se adapta, jucătorii trebuie să fie cât mai vizibili și mai accesibili unii altora, astfel încât procesul de organizare a unui eveniment să fie cât mai eficient posibil. Platforma Tulipr.ro face exact acest lucru, conectând clienții cu furnizorii de servicii, crescând vizibilitatea celor din industrie și oferind mai multe opțiuni celor care își doresc un eveniment”, spune Călin Fusu, CEO Neogen.

Platforma îi ajută pe toți cei din industria evenimentelor să își crească vizibilitatea prin conectarea cererii și ofertei într-un mod simplu, rapid și transparent, printr-un sistem inteligent. ,,În continuare, ne concentrăm pe calitatea și funcționalitatea platformei, astfel încât să devină indispensabilă pentru toți organizatorii de evenimente. Obiectivul nostru este ca, până la sfârșitul anului, platforma să devină cea mai mare piață de evenimente și în fiecare zi să se încheie o colaborare de succes prin intermediul ei”, spune Larisa Burcă, fondator Tulipr.ro.

 

Tulipr.ro își propune să eficientizeze procesul de identificare și contractare a furnizorilor de servicii pentru evenimente, venind astfel în sprijinul organizatorilor de evenimente, clienților persoane fizice sau juridice. Utilizatorii completează un formular cu informații cheie, iar acestea sunt distribuite automat, în funcție de algoritmi, către toți furnizorii al căror profil se potrivește cu nevoile clientului.

Tulipr.ro se adresează sectorului evenimentelor private, corporate, culturale și sociale. Platforma a fost lansată de Larisa Burcă și Ioana Dragomir, care au experiențe și competențe complementare, care au contribuit la dezvoltarea conceptului. Larisa este familiarizată cu industria evenimentelor, unde lucrează ca Event Planner, în timp ce Ioana conduce proiecte globale de transformare digitală în mediul corporate.