Flotă de 100 de vehicule Ford Puma fabricate la Craiova, achiziţionate de compania Casa Noastră

Compania românească Casa Noastră, deţinătoare a brand-ului de ferestre QFORT România, a achiziţionat o flotă de 100 de vehicule Ford Puma fabricate la Craiova pentru a susţine producţia auto locală.

Potrivit Ford România, aceasta este prima flotă de Ford Puma de asemenea anvergură achiziţionată de către o companie cu capital 100% românesc. Maşinile au fost achiziţionate prin intermediul dealer-ului Plusauto Craiova, care până în acest moment a livrat 20 de maşini, urmând ca restul de vehicule să intre în posesia QFORT până la finalul acestui an.

“Ne bucurăm să vedem că, în această perioadă plină de provocări, o firmă românească susţine industria auto locală. Sperăm ca acest demers să creeze un precedent, astfel încât şi alte companii să achiziţioneze modelele Ford produse în România”, a declarat Cristian Prichea, director general Ford România – compania naţională de vânzări.

Ford Puma este prima maşină cu tehnologie hybrid produsă în România şi este considerată ca fiind cea mai sigură maşină fabricată la noi în ţară, primind anul trecut 5 stele la testele de siguranţă ale organizaţiei internaţionale EuroNCAP.

Preşedintele companiei Casa Noastră din Craiova, Ştefan Cherciu, a afirmat că firma trebuia să îşi schimbe flota de maşini şi în acest context a decis să susţină producţia auto locală. “Era necesar să schimbăm flota de maşini, aşa că ne-am decis să susţinem producţia auto locală şi să mizăm pe noul model construit la fabrica Ford din Craiova, Ford Puma – o super maşină! Recomandăm şi altor companii să facă acelaşi lucru”, afirmă Cherciu.

La finalul lunii mai, Ford a anunţat că extinde gama modelului Puma, oferind opţiuni suplimentare de echipare şi de motorizare. Astfel, clienţii pot acum alege, pentru prima dată, între un Ford Puma cu motor diesel EcoBlue de 1,5 litri şi 120 CP, un Ford Puma echipat cu transmisie automată cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj şi o nouă variantă luxoasă de echipare – Puma ST-Line Vignale.

“Pentru noi este începutul unui parteneriat oltenesc de lungă durată, iar livrarea acestor prime 20 de vehicule Ford Puma, la care s-a adăugat un Ford TRANSIT, arată încrederea companiei Casa Noastră în brandul Ford. Mulţumim pe această cale şi echipei Ford România pentru colaborarea fructuoasă”, a declarat directorul de vânzări Ford Plusauto Craiova, Adrian Mărăşescu. AGERPRES