Digitalizarea trebuie să fie asumată politic cu toate riscurile ei, a afirmat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, care a subliniat necesitatea testării capabilităţilor şi competenţelor de educaţie digitală ale profesorilor.
„Ce am sesizat noi este că digitalizarea nu este un lucru care se poate face fără risc politic. De exemplu, testările ECDL care sunt de vreo 15 ani introduse la bacalaureat pentru competenţe digitale sau, în general, testarea de competenţe digitale la bacalaureat. Dacă ai deschis uşa clasei în care are loc examenul, automat ai luat examenul. Am intervenit tot timpul, că este o anomalie să faci aşa ceva. Ni s-a spus de către guvernele succesive că este o chestiune de risc politic. Ce te faci cu satele care nu au conectare, care nu au instrumente şi aşa mai departe. Această băgare sub preş a problemei de 15 ani încontinuu pentru testarea competenţelor digitale a făcut ca ea să explodeze acum. Nu mai trebuie să acceptăm astfel de lucruri. Este risc politic în testarea competenţelor digitale, dar trebuie să vi-l asumaţi. Acelaşi lucru este valabil în prezent pentru testarea capabilităţilor şi competenţelor de educaţie digitală a profesorilor. Evităm să facem acest lucru. Ştiu, urmează alegeri. Este un risc politic să ai toţi profesorii revoltaţi dar sper, cât de curând, digitalizarea să fie asumată politic cu toate riscurile ei”, a menţionat Pogonaru, la evenimentul online „Şcoala Smart – Şcoală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse şi Tehnologii digitale”.
Referindu-se la statisticile privind competenţele digitale, Florin Pogonaru consideră că lucrurile în privinţa României variază „de la agonie la extaz”.
„Aş spune, apropo de statisticile privind competenţele digitale, că lucrurile în privinţa României variază de la agonie la extaz. Totul este să te apuci să faci lucruri. Am o observaţie şi pentru doamna ministru (Monica Cristina Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, n.r.) şi pentru domnul ministru Boloş: vă susţinem în totalitate inclusiv pentru implementarea programului dumneavoastră de guvernare, dar vrem să vedem de la dumneavoastră asumarea politică”, a mai spus Pogonaru. AGERPRES