IMM Invest reprezintă cel mai important program al anului trecut de susţinere a mediului de afaceri, a afirmat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor mici şi Mijlocii (CNIPMMR), menţionând că programul a ajutat zeci de mii de întreprinderi să aibă acces la capital de lucru şi să treacă prin perioada dificilă din 2020.

„Pentru anul 2021, împreună cu colegii de la Fondul Naţional de Garantarea a creditelor pentru IMM-uri, noi vedem şi câteva lucruri extrem de importante din sfera Programului Naţional de Relansare şi Rezilienţă. Vom lupta foarte, foarte tare şi din perspectiva Consiliului Naţional al IMM-urilor, dar şi din perspectiva FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri), ca acel deziderat al nostru de mai mulţi ani – Banca de Dezvoltare să devină realitate, să ne îndreptăm spre noi categorii de susţinere a economiei cum este de exemplu HoReCa. Să susţinem în continuare şi la acelaşi nivel înalt întreprinderile mici şi mijlocii”, a precizat Florin Jianu, în cadrul evenimentului online „vorbIMM despre IMM Invest 2021”.
În opinia sa, programul IMM Invest a ajutat zeci de mii de întreprinderi să aibă acces la capital de lucru, să treacă prin perioada dificilă a anului trecut şi va ajuta şi în acest an, în egală măsură, un număr similar.
Potrivit preşedintelui CNIPMMR, printre sectoarele care au primit sprijin prin acest program se numără: construcţiile, transportul de mărfuri, agricultura, comerţul, restaurantele.
„Îmbucurător pentru noi, ca reprezentanţi ai întreprinderilor mici şi mijlocii, este faptul că microîntreprinderile au reprezentat circa 52% din beneficiarii programului IMM Invest, 35-38% au fost întreprinderile mici şi numai 10% întreprinderile încadrate în categoria ‘mari'”, a mai spus Florin Jianu, subliniind că Programul şi-a atins obiectivul.
„Mi-aş fi dorit să fie mai multe măsuri şi din partea Ministerului Economiei. IMM Invest a fost un program care a dus greul pentru mediul de afaceri anul trecut şi care, alături de şomajul tehnic transformat după aceea în kurzarbeit, a reprezentat o bulă de oxigen pentru foarte multe întreprinderi mici şi mijlocii. A fost o perioadă dificilă şi este în continuare o perioadă dificilă pentru mediul de afaceri şi mediul economic, dar în această perioadă dificilă am reuşit să creştem cu ajutorul acestui program numărul de IMM-uri bancabile”, a adăugat preşedintele CNIPMMR. AGERPRES