Florin Dumitrescu face un pas către noua tehnologie blockchain și lansează un pachet NFT, devenind astfel primul chef din România ce adoptă acest trend digital. NFT-ul “Unusual Foie Gras” va fi lansat pe platforma www.opensea.io, considerată a fi cea mai puternică piață NFT în acest moment.

Cel care va achiziționa pachetul disponibil în acest moment, ”Unusual Foie Gras”, va deveni unicul proprietar al fotografiei originale a NTF-ului, al rețetei scrise, al celor două cărți lansate de chef Florin Dumitrescu – „Gătește cu mine” și „Românește. Punct și de la capăt” –  însoțite de un autograf personalizat, dar și al unui sorț semnat de cunoscutul chef.

„Răzvan Munteanu este crypto-mentorul meu, să spun așa! Vorbind cu el mi-am dat seama că prin aceste token-uri pot să ajung la mai mulți oameni într-o manieră mult mai personală. Prin achiziționarea unui NFT poți să beneficiezi de momente memorabile sau să fii proprietarul unei colecții, pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume. Acest trend creează un nou tip de abordare”, a declarat cheful.

Florin Dumitrescu subliniază faptul că, pe viitor, tehnologia blockchain poate crește valoarea operelor și le poate oferi cumpărătorilor experiențe speciale prin achiziția NFT: „Unicitatea este cel mai valoros atribut al acestui trend digital. Ceea ce ofer acum este doar începutul. În timp, este posibil ca NTF-ul să te aducă atât de aproape de mine, încât poți să ai parte de un curs de gătit one-on-one sau de o cină pe care să ți-o gătesc chiar eu.”

NFT-urile, aceste non-fungible tokens, sunt prin definiție bunuri unice care pot fi înlocuite sau împărțite în unități interschimbabile. Aceste produse artistice în format digital pot fi vândute sau cumpărate ca orice alt tip de bunuri, însă nu au o existență tangibilă. Întreg procesul este operat prin intermediul unei rețele accesibile publicului, blockchain, unde sunt stocate informatii despre operă, proprietarul ei și eventualele tranzacții. “Unusual Foie Gras” și tot pachetul care vine odată cu achiziționarea acestui NFT este primul lansat de un chef în România și printre puținele NFT-uri lansate de un chef în întreaga lume.