Florin Cîţu: Vom încerca să producem un vaccin anti-COVID în România

Premierul Florin Cîţu a declarat că autorităţile de la Bucureşti au transmis o scrisoare la Comisia Europeană, în urma unor întrebări venite de la CE, în care şi-au exprimat disponibilitatea de a produce un vaccin anti COVID la Institutul Cantacuzino, subliniind că România nu a demarat vreo negociere privind achiziţia vaccinurilor ruseşti sau chinezeşti împotriva virusului SARS-CoV-2.

El a fost întrebat de jurnalişti sâmbătă, la Spitalul “Dr. Carol Davila”, dacă România a demarat discuţiile pentru a achiziţiona vaccinuri anti-COVID produse în Federaţia Rusă sau China. Premierul a răspuns negativ şi a adăugat că România va face “un lucru mult mai bun”, fiind demarată o comunicare cu Comisia Europeană pentru a produce în ţară, la Institutul Cantacuzino, unul dintre vaccinuri.

“Nu. România a avut, am avut o comunicare cu Comisia Europeană, vom face un lucru mult mai bun, vom încerca să producem vaccinul în România, la (Institutul n.red.) Cantacuzino. Am trimis o scrisoare în urma unor întrebări adresate de Comisia Europeană şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este varianta pe care mergem noi”, a afirmat Florin Cîţu. AGERPRES