În ultimii ani, noțiunea de wellbeing a devenit un punct de interes pentru companii și departamentele de HR, fiind efectul direct al înțelegerii rolului pe care îl joacă aceasta în promovarea stării de bine în rândul angajaților. Din această perspectivă, organizațiile au implementat programe care să abordeze atât aspectele emoționale, cât și pe cele fizice.

Pentru a identifica resursele pe care le avem la dispoziție pentru a adresa această tema, pe 7 martie, începând cu ora 16:00, comunitatea OSC-GlobalHRManager a discutat despre Sănătatea psiho-emoțională a angajaților. Au luat cuvântul Oana Nicolau, Psihoterapeut și Co-fondator al Rețelei de clinici Oana Nicolau, Irina Mînzală,  Human Resources Director România & Republica Moldova la Ernst & Young, Florentina Greger, Chief Talent Experience Officer la Zitec și Georgiana Andrei, Director Vânzări Divizia Abonamente la Regina Maria, Rețeaua de Sănătate și au oferit răspunsuri la o serie de întrebări: cum prevenim apariția problemelor psiho-emoționale, dar și ce instrumente au la dispoziție specialiștii de resurse umane pentru a veni în sprijinul angajaților care se confruntă cu astfel de provocări.

Florentina Greger, Chief Talent Experience Officer la Zitec, a povestit în cadrul întâlnirii despre eforturile companiei din care face parte de a rămâne aproape de oameni și că principalele investiții au fost direcționate în zona de leadership, în programe de dezvoltare a competențelor necesare gestionării unei echipe la distanță dar și a abilităților de comunicare. „Avem implementat în Zitec un program de dezvoltare la nivel de companie prin care fiecare coleg învață instrumente de ascultare activă, invață să-și cunoască și să-și gestioneze emoțiile, să ofere feedback constructiv, să pună limite în relația cu ceilalți dar și să colaboreze mai bine”, a menționat aceasta.

„Anul trecut am organizat un program pilot prin intermediul căruia colegii beneficiază de ședințe de consiliere terapeutica nelimitat și gratuit. Deoarece feedbackul primit a fost extrem de pozitiv, am luat decizia de a permanentiza acest beneficiu pentru a oferi suport colegilor in menținerea sănătatii emoționala. Suplimentar, am derulat inițiative diverse în zona aceasta de wellbeing încercând să acoperim integrat toți cei 6 piloni”.

Florentina Greger apreciază că în Zitec preocuparea autentică pentru cum să ne fie bine este observabilă în rândul tuturor colegilor, nu doar la HR, Management sau oameni cu rol de leadership. „Ne dorim ca experiența pe care oamenii o au cu organizația să fie una extrem de pozitivă pe durata călătoriei lor alături de noi.”

Partenerul ediției a fost Regina Maria, Rețeaua de Sănătate.

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii-OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.