FlixMobility, compania mamă FlixBus și FlixTrain, își continuă planurile de creștere în Europa și în SUA. În România, FlixBus continuă să își extindă rețeaua verde și lansează o gamă largă de călătorii din București spre litoralul bulgăresc.

Începând cu 22 iulie, românii vor putea călători direct spre șapte destinații de vacanță de pe litoralul Bulgariei, precum Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Varna, Obzor, Burgas, Albena și Kavarna. Prin lansarea celor două linii spre litoral, furnizorul de servicii de mobilitate oferă o alternativă de călătorite accesibilă, convenabilă și prietenoasă cu mediul pentru a sprijini revenirea turismului internațional între cele două țări vecine. FlixBus va pune la dispoziția călătorilor două curse, una pe timp de zi și una de noapte. Autocarele vor circula de 6 ori pe săptămână în sezonul estival până pe data de 5 septembrie.

“Înainte de pandemie, în 2019, Bulgaria a fost a treia cea mai populară destinație pentru cei care călătoresc cu autocarul din România pe rute internaționale. Extinderea ofertei de călătorie spre stațiunile de pe litoralul bulgăresc reflectă interesul în creștere al pasagerilor români pentru această regiune, mai ales în perioada verii. Considerăm că printr-o ofertă de călătorie accesibilă, flexibilă și convenabilă putem contribui la relansarea turismului internațional, cât și să oferim o alternativă sustenabilă la autoturismul personal pentru cei care vor să călătorească fără griji către destinția lor de vacanță”, a declarat Adrian Rășoiu,  reprezentant FlixBus România.

FlixBus oferă curse cu plecare din București și spre Sofia, o altă destinație populară de city-break pentru turiștii români. Printre noile conexiuni care vor fi adăugate din 22 iulie se mai numără încă trei alte orașe din Bulgaria – Ruse, Razgrad și Schumen.

În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe din România spre peste 100 de destinații din 14 țări din Europa.