Fintech-urile Loyaltek și Paynovate lansează în România o soluție de plată prin care autoritățile pot oferi ajutor de urgență și relansa economia

Fintech-urile europene Loyaltech și Paynovate lansează Unity Card, un card preplătit care poate fi folosit pentru ajutor umanitar de urgență sau pentru a oferi sprijin financiar acelor comercianți locali care au fost nevoiți să își închidă afacerile în contextul pandemiei de coronavirus. Soluția de plată este disponibilă și în România și va fi oferită gratuit pentru autoritățile locale.

Pe măsură ce curbele pandemiei de Coronavirus încep să se aplaneze încet, dar sigur, atenția se îndreaptă treptat către următoarea provocare: relansarea economiei. În timp ce guvernele naționale și instituțiile internaționale din Europa și din întreaga lume anunță măsuri de criză fără precedent, rămâne de văzut dacă acestea vor fi suficiente și, mai ales, dacă ajutorul poate fi dislocat suficient de rapid pentru a salva persoanele care au nevoie de sprijin astăzi. Prin urmare, trebuie luate acțiuni decisive cât mai curând.

În acest context, pionierii fintech europeni, Loyaltek și Paynovate, și-au unit eforturile într-o propunere unică pentru liderii politici, cu scopul de a oferi cetățenilor un sprijin financiar foarte necesar și rapid cu ajutorul Unity Card. Unity Card este un card de debit care poate fi limitat pentru utilizarea într-o anumită zonă geografică (de exemplu, o autoritate locală), precum și pentru anumite tipuri de magazine sau afaceri, în acest caz, cele care au fost obligate să se închidă pe perioada crizei actuale: hoteluri, restaurante, baruri, frizerii, magazine de bricolaj, magazine de haine.

Fie că este vorba de sprijinirea comercianților care au fost nevoiți să își închidă afacerile sau de a ajuta o mamă să-și hrănească copiii, liderii noștri, de la nivel local la nivel național, caută modalități de a atenua efectele blocajului economic și de a pregăti revenirea la viața normală și relansarea economică”, explică Robert Masse, fondator și CEO al Loyaltek și expert în domeniul plăților cu cardul. „Însă timpul se scurge cu viteză și apare întrebarea cum putem aloca aceste resurse cât mai rapid și eficient posibil, evitând în același timp orice risc de fraudă, precum și cum putem să ne asigurăm că banii publici își îndeplinesc scopul prevăzut, creând o situație cu câștig de ambele părți și beneficii pentru întreaga societate”.

Unity Card poate fi încărcat și reîncărcat cu orice sumă de bani dorită și funcționează la fel ca un card de debit obișnuit pe terminalele de plată. Perioada de valabilitate poate fi adaptată în funcție de nevoile și suportul prevăzut. Utilizatorii pot verifica valoarea rămasă cu ajutorul unui cod QR de pe spate, în timp ce un extranet permite autorității emitente să monitorizeze, să analizeze, să gestioneze și chiar să ajusteze modul de utilizare a cardurilor sale, în timp real. Și, astfel, încă o dată în această criză, noile tehnologii oferă ajutor într-o situație care la început părea de nerezolvat.

Soluția propusă și-a dovedit deja utilitatea în Germania, în criza migrației, când Loyaltek a distribuit autorităților locale zeci de mii de carduri pentru a gestiona alocațiile refugiaților sirieni, permițându-le acestora să-și asigure nevoile de bază, prin achiziționarea de produse de la comercianții locali.