Finanţările pe platforma de crowdfunding Sprijina.ro au depăşit 90.000 euro în şase luni

sprijinaRomânii au finanţat cu peste 90.000 de euro proiectele şi cauzele înscrise pe platforma de crowdfunding Sprijina.ro, în şase luni de lansare, potrivit platformei online.

Cel mai popular proiect activ pe platformă este iniţiat de un ONG din Baia Mare, care şi-a propus să doteze Spitalul Judeţean Maramureş cu două echipamente medicale necesare pentru salvarea vieţilor a sute de copii, reuşind să obţină, până în acest moment, fonduri de peste 50.000 lei.

Cele peste 140 de proiecte înscrise în cele şase luni de la lansare pe Sprijina.ro au atras, în total, 250.000 de vizualizări şi finanţări totale de peste 90.000 euro, de la peste 1.800 de persoane. Dacă în primele luni de la lansare, românii au sprijinit cauzele înscrise pe platformă cu fonduri totale de 36.000 euro, pe măsură ce proiectele au crescut ca număr, diversitate şi originalitate, contribuţiile au crescut cu 50% în intervalul octombrie-decembrie.

“Deşi este încă la început, piaţa de crowdfunding din România are o creştere accelerată, iar Sprijina.ro este cel mai bun exemplu în acest sens, având în vedere evoluţia din ultimele trei luni comparativ cu perioada august- octombrie. Finanţările obţinute de proiectele înscrise pe platformă în primele şase luni arată că românii sunt tot mai deschişi la acest concept. Mai mult, evoluţia înregistrată până acum arată că românii nu apelează la platformele de crowdfunding doar pentru a-şi pune în practică proiectele, ci şi pentru a se implica, prin contribuţii şi promovare a cauzelor care le-au atras atenţia”, a declarat Remus Pakei, project manager Sprijina.ro.

Cea mai populară cauză de pe Sprijina.ro, activă din 13 noiembrie 2015, până pe 11 februarie 2016, anul acesta, este cea iniţiată de Fundaţia Hope and Homes for Children (HHC) Romania. ONG-ul din Baia Mare şi-a propus să strângă 50.000 de lei pentru achiziţionarea a două video-bronhoscoape pentru copii pentru Spitalul Judeţean Maramureş. Cele două echipamente medicale vor fi folosite pentru dotarea spitalului şi a ambulanţei pentru a salva vieţile a sute de copii.

“Rezultatele extraordinare ale acestui proiect demonstrează, încă o dată, importanţa pregătirii şi promovării corecte în obţinerea finanţării. ONG-ul care a creat acest proiect a transmis un mesaj puternic, care a impresionat zeci de persoane fizice şi juridice încă din prima lună şi a generat donaţii consistente încă de la publicarea cauzei pe platformă. Ulterior, numărul celor care au contribuit pentru acest proiect a depăşit 500 de persoane”, a explicat Remus Pakei.

Până în prezent, în două luni de la publicarea pe platformă, cauza iniţiată de HHC România a fost finanţată în proporţie de peste 100%, fiind vizualizată de mai bine de 26.000 de persoane. Proiectul continuă, însă, strângerea de fonduri, inclusiv în mediul online. AGERPRES