Startup-ul EcoTree, platforma digitală care oferă companiilor o soluție cloud de tip software all-in-one pentru operațiunile de gestionare a deșeurilor, primește o nouă rundă de finanțare în valoare de 500.000 de dolari, ajungând, astfel, la o investiție totală de 750.000 de dolari.

Noua infuzie de capital este susținută de Sparking Capital, ca lead investor al companiei, și de platforma de crowdinvesting SeedBlink, implicați în proiect încă de la prima rundă de investiții. Acestora li se alătură business angels noi, printre care Cosmin Manea, partener fondator InstaShop.

“Rezultatele pe care le vedem prin activitatea tot mai intensă a clienților în platformă reprezintă, fără îndoială, validarea faptului că platforma digitală EcoTree răspunde nevoilor pieței și oferă companiilor o soluție actuală la problemele legate de gestionarea deșeurilor. Noua investiție ne va susține în atingerea obiectivelor pentru anul 2022, și anume, digitalizarea 100% a proceselor birocratice, precum semnătura electronică, dar și în planificarea privind internaționalizarea modelului de business, în alte țări din Europa”, spune Bogdan Andronache, CEO și co-fondator EcoTree.

Startup-ul EcoTree a facilitat, în primele 10 luni ale anului 2021, tranzacționarea pentru aproape 1.000 tone de deșeuri prin intermediul platformei proprii.

EcoTree este prima platformă digitală din România care oferă companiilor beneficii reale și măsurabile industriei de reciclare a deşeurilor, prin digitalizarea proceselor şi a documentaţiei legale, prin module de business intelligence pentru analiza datelor și raportare, module de licitaţii speciale şi nu numai, asigurând transparenţă şi trasabilitate.

În prezent, compania are contracte în derulare cu clienți multinaționali din industria de băuturi, produse alimentare și retail alimentar. Peste 60 de utilizatori, reprezentanți ai generatorilor, își desfășoară operațiunile și comenzile de gestionare a deșeurilor direct din platforma EcoTree. De asemenea, peste 40 de colectori licențiați pe toate tipurile de deșeuri, cu acoperire națională, sunt înregistrați și operaționali în platformă.