Finaliștii categoriei Software Outsourcing Project of theYear, Gala ANIS 2017

La sfârșitul lunii ianuarie, ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a premiat cele mai bune proiecte high-tech românești, în cadrul Galei ANIS 2017, eveniment anual ce reunește comunitatea locală de software și servicii.

Enea Romania a candidat la categoria Software Outsourcing Project of theYear cu proiectul Barco wireless audio and video conferencing solution

Barco este o companie de tehnologie la nivel mondial de 1B $ +, care proiectează și dezvoltă soluții de vizualizare. Compania avea nevoiede un produs emblematic pentru soluții de conferință și a ales Enea România ca partener software pentru a ajuta la dezvoltarea și validarea acestui produs inovator.

Produsul software creatreprezintă cea mai recentă soluție audio și video wireless high-end pentru conferințe – utilizarea modulelor hardware și software dedicate pentru captare locală și live streaming. Aceasta este o soluție completă, care înlocuiește toate elementele de conferință “normale” (cabluri etc.) și este complet independentă de sistemele de operare ale utilizatorului, de setările și tipul computerului.

Enea România a efectuat proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor/modulelor software (de control și gestionare a datelor de streaming,monitorizarea stării echipamentelor, managementul update-urilor software, managementul utilizatorilor, clonarea configurațiilor pentru tipurile de echipamente utilizate, etc.) și a livrat, de asemenea, un set complet de servicii de testare și de verificare, care au permis ca produsul să fie validat cu succes la standardele de excelență Barco și să fie plasat pe piață.

Prima versiune a produsului a fost un mare succes pentru client deoarece a avut un impact mare asupra pieței, iar vânzările s-au dublat cu fiecare nouă versiune software, ajungând la peste 200.000 de unități vândute la nivel mondial.

Produsul final, prezent deja pe piață, a câștigat premiul de excelență tehnică în Europa și premiu pentru design în Japonia, iar familia de produse (inclusiv suitele de management ale aplicațiilor) este utilizată de mai bine de 1 milion de utilizatori în mii de locații din întreaga lume.

Enea România, parte a grupului suedez Enea (cu un istoric de peste 40 de ani de istorie în cercetare și dezvoltare soluții software) își concentrează atenția – alături de crearea de produse software – în următoarele arii tehnologice: 1. Embedded Software (BSP &Drivers Development, Linux Kernel Space, RTOS); 2. Protocol Stack (Inter-Process Communication (Linx), IP Stack, Wireless Communication Stack); 3. Virtualizare (Open Stack, Dockerand QEMU Deploymentand Configuration, NFV &HighAvailability Management); 4. Data Acceleration (Open Data Plane, Open Fast Path); 5. Data Package Inspection (DPI & IP Classification); 6. Test Framework System.

Compania a participat cu succes în multe proiecte de 1M$+ în care a furnizat expertiză și soluții software integrate pentru companii din industriile aerospace, avionics, medical, telco, consumer electronics din Europa, America de Nord și Asia.

Stefanini ADC Romania a candidat la categoria Software Outsourcing Project of theYear cu proiectul Swedish retail software client

După o analiză amănunțita a infrastructurii si a modului in care clientul de retail suedez gestiona oferta de servicii, Stefanini a implementat o soluție care a transformat oferta companiei, îmbunătățind capacitatea de a câștiga noi clienți și a redus în mod semnificativ costurile, de la 100.000 la doar 20.000 euro pe lună.

Stefanini a identificat problema clientului de a oferi gama completă de servicii cerută de cei mai mari furnizori retail și a reușit, prin soluții de personal la distanță din România și Moldova, să asigure suport IT 24/24, împreună cu un sistem complet end-to-end de depanare software și hardware, ceea ce până atunci fusese imposibil.

De asemenea, Stefanini a ajutat compania să fie mai rentabilă prin mutarea în cloud pentru dezvoltare și testare, înlocuind data center-ul fizic anterior, cu un server hibrid în mediu virtualizat, care minimizează cantitatea de hardware ce trebuie stocată pentru testare. Mai mult, datorită existenței acestei replici digitala exacte a tuturor componentelor hardware în noul laborator hibrid de QA, timpul petrecut pentru depanare a fost redus, în unele cazuri, de la câteva zile până la câteva ore.

Ca urmare a implementărilor semnificative realizate de Stefanini, clientul și-a dublat cifra de afaceri pe parcursul anului și ia în considerare un nou parteneriat pentru a-și extinde prezența cu birouri noi în Asia și America de Sud.

Stefanini a intrat pe piața românească încă din 2010 și are în prezent centre localizate în București, Sibiu și Târgu Mureș pentru care lucrează circa 1.400 de angajați din totalul de 2.300 în regiunea EMEA. Compania își aduce astfel contribuția la industria locală de outsourcing prin rezultatele obținute și prin vizibilitatea oferită țării în regiunea EMEA.

Stefanini este o companie braziliană ce beneficiază de 30 de ani de experiență în livrarea de servicii IT la nivel mondial. Specializată în diverse industrii, compania oferă expertiză IT clienților din domenii precum servicii financiare, productie, telecom, asigurări sau sectorul public.
Cu prezență în 39 de țări, Stefanini oferă servicii IT offshore, onshore și nearshore, inclusiv servicii de dezvoltare de aplicații, precum și servicii BPO, unui portofoliu de peste 500 clienți activi, dintre care mai mult de 300 sunt multinaționale.

Proiectul câștigător la categoria Software Outsourcing Project of theYear, în cadrul ediției 2017 a Premiilor ANIS, a fost al companiei Endava. Mai multe detalii despre proiect găsiți aici