Evenimentele de profil sunt un pas important în dezvoltarea personală și profesională a studenților farmaciști. Aceștia sunt scoși din zona lor de confort și împinși către perspective noi, începând cu realizarea de legături cu persoane din domeniul farmaceutic sau colegi din alte centre universitare și continuând cu dezvoltarea cunoștințelor. Studenții farmaciști sunt convinși că meseria lor este una într-o continuă dezvoltare, iar învățătura nu se va termina niciodată. Astfel, evenimentele de profil doar vor deschide apetitul pentru setea de cunoaștere ce va exista de-a lungul carierei lor”, spun membrii FASFR – Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România, într-un interviu acordat pentru platforma EventsOnline.ro.

„Ca Federație formată din studenți din toate colțurile țării, activitatea noastră este realizată predominant în mediul online. În acest mod, asociațiile locale oferă un plus de valoare proiectelor și campaniilor noastre prin realizarea lor în format fizic. Prin activitățile fizice realizate de asociațiile locale, publicul nostru țintă devine mai variat, iar scopul proiectului devine oferirea de informații utile populației, nu doar studenților farmaciști”, au adăgat studenții intervievați.

Legat de promovocările pe care le întâmpină în organizarea evenimentelor și campaniilor, aceștia precizează: „Cu siguranță organizarea unui eveniment este un proces plin de provocări din care nu putem decât să ne dezvoltăm. În primul rând, numărul mic de studenți ai Facultăților de Farmacie din țară, implică automat și un dezinteres mai mare al acestora pentru activitățile extra. O altă provocare tot mai des întâlnită este reprezentată de lipsa susținerii financiare a proiectelor. În trecut, exista deschidere mult mai mare a companiilor farmaceutice, și nu numai, către proiectele noastre. Acum, din ce în ce mai greu reușim să asigurăm un minim necesar Asociațiilor membre pentru o bună desfășurare a proiectelor și campaniilor noastre. Ca o a treia provocare, am putea aduce în discuție și reticența publicului larg să mai participe la proiectele noastre. Pandemia are ca efect advers, pe lângă pierderile suferite și afecțiunile clinice rămase, formarea unei bariere între oameni. Aceștia nu mai sunt deschiși la discuții, poate chiar sunt reticenți sau pur și simplu dezobișnuiți primească un material informativ fizic.”

***

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizatorii își pot posta gratuit evenimentele pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline, aici, și vezi cele mai importante informații și noutăți din industria evenimentelor!