Producătorul local de cosmetic Farmec a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 196,8 milioane lei (43,8 milioane euro), înregistrând o creştere de 14% faţă de cifra de afaceri realizată în anul 2015. „În 2017, ne propunem o creştere a cifrei de afaceri cu peste 10% prin consolidarea brandurilor existente,  lansări de noi produse şi extinderea a reţelei de magazine”, a declarat Mircea Turdean, director general Farmec.

Și vânzările în magazinul online al companiei au înregistrat o creştere cu 25% în 2016, după ce în anul precedent depăşiseră un milion de euro.

Anul trecut, compania clujeană a inaugurat 8 magazine noi, printre care se numără şi primele 3 magazine Gerovital din România, lansând, totodată, 60 de produse.

În prezent, compania deţine 11 magazine proprii la nivel naţional: 3 magazine în Cluj-Napoca, 2 magazine în Bucureşti şi câte un magazin în Sibiu, Timişoara, Braşov, Constanţa, Arad şi Târgu-Mureş. În străinătate, compania a deschis, până în prezent, în colaborare cu partenerii locali, șapte magazine Gerovital în Italia, Spania, Ungaria, Franţa şi Grecia.