Farmaceutica Remedia a deschis 100 de farmacii la nivel naţional

FarmaciiRemediaRetailerul de produse farmaceutice Farmaceutica Remedia SA a atins pragul de 100 de farmacii la nivel naţional, după ce a achiziţionat, la sfârşitul anului trecut, un număr de 12 noi farmacii, alte 3 fiind preluate în primele luni din 2016.

“Achiziţia a 15 farmacii într-un timp foarte scurt reprezintă o întărire a poziţiei în special în Bucureşti, după ce prezenţa noastră a fost deja consolidată în zona Deva, Hunedoara, Alba, Sibiu”, a spus Valentin-Norbert Ţăruş, acţionar majoritar Farmaceutica Remedia S.A.

Ca urmare a reglementărilor legii 95/2006, republicată în august 2015, compania a decis, în baza Hotărârii nr. 58, adoptată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din 9 decembrie 2014, să păstreze activităţile de retail, prin operarea farmaciilor proprii şi transferarea liniei de business de distribuţie angro, împreună cu activităţile de logistică şi alte servicii auxiliare către o altă entitate juridică – Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics SRL, societate deţinută în procent de sută la sută. Această separare a activităţilor nu a afectat drepturile acţionarilor Remedia SA şi relaţiile de colaborare cu partenerii.

“Am considerat separarea activităţilor ca pe o oportunitate de dezvoltare, într-un mediu concurenţial specializat şi strict reglementat”, a comentat preşedintele Consiliului de Administraţie şi fondatorul companiei, Valentin-Norbert Ţăruş.

Farmaceutica Remedia are un portofoliu extins de medicamente şi produse farmaceutice, oferta farmaciilor cuprinzând aproximativ 5.000 de produse. AGERPRES