FaresFabrica Fares produce peste 400 de ceaiuri din plante medicinale, cultivate pe 130 de hectare deţinute de companie în judeţul Hunedoara, în jurul municipiului Orăştie, iar în ultimii cinci an a investit 2,5 milioane euro, în spaţiile de producţie, utilaje şi logistică. Întregul proces de fabricaţie se desfăşoară în acelaşi loc în care a luat fiinţă compania, în urmă cu 80 de ani.

„În ultimii 5 ani a fost acordată o atenţie deosebită modernizării fabricii pentru a corespunde standardelor actuale. 2,5 milioane euro au fost investiţi în spaţiile de producţie, utilaje, logistică, specializarea personalului şi implementarea sistemelor de calitate, astfel încât consumatorii Fares să beneficieze de produse cu valoare terapeutică ridicată. Mai mult de 20 de milioane de ceaiuri şi produse din plante medicinale Fares ajung anual în casele românilor plecând din Orăştie către cele 20 de depozite din ţară şi, de aici, în peste 5.000 de supermarketuri, magazine naturiste şi farmacii”, arată un comunicat al companiei.

Pe culturile proprii de pe dealurile din inima Daciei, Fares cultivă 13 tipuri de plante medicinale – muşeţel, mentă, lavandă, salvie, echinacea, gălbenele, dar şi sunătoare, coada şoricelului, pătlagină, măceşe, scai vânăt şi chiar soc şi tei. Plantele folosite de Fares ca materii prime certificate provin din culturi proprii sau din surse externe verificate, fiind achiziţionate de personal instruit, în baza unor proceduri riguroase. Înainte de a ieşi din depozit, fiecare cutie de ceai trece prin aproximativ 20 de ore de analize realizate în diferite etape ale prelucrării şi producţiei, iar fiecare remediu natural complex sub formă de capsule prin până la 48 de ore de analize.

Peste 850 de angajaţi ai fabricii Fares sunt implicaţi în procesul de realizare a celor 400 de produse din portofoliu: 180 de tipuri de ceaiuri medicinale la pungă şi plic, aproape 70 de sortimente de capsule şi comprimate, peste 75 feluri de siropuri, tincturi, uleiuri, unguente.

„Fares este una dintre cele mai vechi şi autentice mărci din România. Succesul companiei vine din păstrarea tradiţiei seculare a folosirii plantelor medicinale şi din descoperirea constantă a unor noi modalităţi de utilizare a plantelor în slujba sănătăţii oamenilor. Astfel, Fares a devenit lider pe piaţa ceaiurilor şi a remediilor din plante medicinale din România, iar astăzi ne bucurăm să vedem cât de apreciate de către consumatori sunt produsele noastre precum siropul Plantusin, ceaiurile Babycalm, Silueta Perfectă, Digestie Uşoară, Hepatocol, cel de muşeţel sau tei, dar şi celelalte branduri dezvoltate mai recent, cum ar fi capsulele moi Biomicin sau Hapciu remediu solubil”, a precizat Nicoleta Dărămuş, director Fares.

Laboratoarele Fares Bio Vital activează din 1929 la poalele Sarmisegetuzei, fiind reintroduse în circuitul prelucrării plantelor medicinale prin implicarea farmacistului Andrei Farago, pionierul fitoterapiei româneşti.