“Făcut pentru creaţie”, de Carolyn Gregoire și Scott Barry Kaufman

facut-pentru-creatieViața de toate zilele ne oferă o mulțime de oportunități pentru a ne exercita și exprima creativitatea. Psihologul Scott Barry Kaufman și jurnalista Carolyn Gregoire ne demostrează în cartea “Făcut pentru creație” că doar acceptându-ne propriile contradicții putem accesa cele mai profunde resurse ale creativității.

Activitățile și procesele creative ale mai multor eminențe precum Pablo Picasso, Frida Kahlo, Marcel Proust, David Foster Wallace, Thomas Edison, Josephine Baker, John Lennon, muzicianul Thom Yorke, campionul la șah Josh Waitzkin, sunt analizate atent de autori pentru a ne oferi inspirație și direcții de urmat pentru împlinirea creativă.

Fiecare capitol al cărții explorează unul dintre cele 10 atribute și obiceiuri ale persoanelor inventive: joaca imaginativă, pasiunea, visarea cu ochii deschiși, singurătatea, intuiția, deschiderea spre experiențe noi, meditația mindfulness, sensibilitatea, transformarea dezavantajelor în avantaje și gândirea diferită.

Bazată pe cercetările inovatoare ale psihologului Scott Barry Kaufman şi pe un articol publicat de Carolyn Gregoire în Huffington Post, “Făcut pentru creaţie” explică modul în care funcționează „mințile dezordonate” ale persoanelor extrem de creative. Kaufman și Gregoire clarifică o serie de paradoxuri – de exemplu, meditația mindfulness și visarea cu ochii deschiși, seriozitatea și joaca, deschiderea și sensibilitatea, singurătatea și colaborarea – pentru a demonstra că doar acceptându-ne propriile contradicții ne putem utiliza cu adevărat cele mai profunde resurse ale creativității. Fiecare capitol explorează unul dintre cele zece atribute și obiceiuri ale persoanelor inventive: joaca imaginativă, pasiunea, visarea cu ochii deschiși, singurătatea, intuiția, deschiderea spre experiențe noi, meditația mindfulness, sensibilitatea, transformarea dezavantajelor în avantaje și gândirea diferită.

 

Puteți cumpăra volumul “Făcut pentru creaţie”, de Carolyn Gregoire și Scott Barry Kaufman, la prețul de 45 de lei, aici

 

Citiți câteva pagini