Facebook continuă să domine harta globală a rețelelor sociale

facebookFacebook, cu 1,591 miliarde de utilizatori din întreaga lume, continuă să fie cea mai folosită rețea socială de pe glob, potrivit organizației Congreso Iberoamericano de Redes Sociales (Congresul Iberoamerican al Rețelelor Sociale, iRedes), care a prezentat o hartă a rețelelor sociale cu peste 10.000 de utilizatori, grupate pe diferite domenii.

Este cea de-a șasea hartă de acest gen și relevă că Facebook “are cel mai mare număr de utilizatori și a înregistrat cea mai mare creștere” în 2015, după cum a explicat coordonatoarea iRedes, Cristina Perez Villegas.

Locurile următoare în acest top sunt ocupate de rețeaua socială chineză Qzone și de YouTube, cu un miliard de conturi active. Instagram, lider în domeniul fotografiei, are 400 de milioane de utilizatori, iar Twitter are 320 de milioane, deși ”a avut o creștere sub așteptări” în ultimul an.

Pentru prima dată, harta elaborată de iRedes include în 2016 și principalele platforme de generare de idei, de petiții cu caracter social și de susținere a campaniilor unor activiști cum ar fi Causes, care are 186 de milioane de conturi active, și Change.org, cu 130 de milioane de utilizatori. AGERPRES