Expoziție cu vânzare “Inefabilul artei bijutierului”, de Marian Nacu, la Galeria Alexandra’s

Pe 16 februarie, de la ora 19:30, la Galeria Alexandra’s din București va avea loc deschiderea oficială a expoziției cu vânzare “Inefabilul artei bijutierului”, semnată Marian Nacu. Expoziția este deschisă publicului în perioada 16 februarie – 20 martie, iar bijuteriile semnate Marian Nacu vor fi vândute exclusiv în galerie.

Marian Nacu a absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti in 1978 la clasa maestrului Nicolae Adam (generaţia “Metalul”). Între 1983 şi 2014 a avut nu mai puţin de 20 de expoziţii personale în România. Începând cu 1983 participă la toate Saloanele Naţionale şi Saloanele de Artă Decorativă organizate de Uniunea Artiştilor Plastici din România, primind numeroase premii care îi răsplătesc excelenţa artistică. În paralel ia parte la numeroase expoziţii de grup. Începând cu 1985 participă şi este premiat la importante saloane internaţionale iar după 1991 are numeroase expoziţii personale în Franţa, Italia, Marea Britanie, Germania, Statele Unite, Japonia, Liban, Rusia, Belgia, Austria. Este invitat la defilări de modă (împreună cu Doina Levintza), dar şi solicitat la numeroase prezentări exclusiviste de bijuterie în mediul diplomatic, de business sau privat. Creează bijuterii pentru filmele Dracula şi François Villon produse în România şi trofee pentru concursuri naţionale. Restaurează două biserici în Republica Moldova. În 2004, lui Marian Nacu i s-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler de către Preşedintele României, în semn de apreciere pentru întreaga activitate.

Marian Nacu dă viață unor ființe fantastice transformând astfel bijuteriile în veritabile surse de povești pline de mistere și tot acest val de energie se transferă mai târziu doamnelor și domnișoarelor care le poartă, dându-le o aură aparte. Deși masiv construite, unele dintre ele frapează prin delicatețe, însă elementul comun al tuturor bijuteriilor semnate Marian Nacu este alcătuit din modelări surprinzătoare ale argintului și combinații interesante de pietre semiprețioase și culori.

Pentru amănunte suplimentare, puteți lua legătura cu Gabriela Enache, tel. 0751.144.577, email office@alexandra-s.com.