dacia_dusterExporturile Dacia la nivel global au crescut cu aproximativ 10% în primele cinci luni ale acestui an, în ciuda scăderii vânzărilor pe pieţele din Franţa şi Germania, a anunţat directorul general al societăţii producătoare de autoturisme, Nicolas Maure. El a explicat că scăderile din cele două ţări au fost compensate de creşteri importante înregistrate pe alte pieţe europene.

„Uzina de la Mioveni ar trebui să atingă un record de producţie în acest an, deci activitatea este ridicată. Luând ţară cu ţară, este adevărat că se observă o scădere a volumului de export către Germania şi Franţa, dar scăderile acestea sunt în mare parte compensate de creşterile importante din alte ţări, de exemplu, în Spania, în Italia şi în Marea Britanie. Ca să dau câteva cifre (…), în primele cinci luni ale anului pe piaţa italiană avem o creştere de 36% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, iar pe piaţa spaniolă 27% creştere. Asta face ca, în ansamblu, să ajungem la o creştere de 10% a exporturilor în acest an”, a declarat Maure, la festivităţile prilejuite de aniversarea a 10 ani de la deschiderea Centrului Internaţional Logistic (AILN) al Dacia de la Mioveni.

Directorul general al Dacia a anunţat, totodată, unele îmbunătăţiri ale modelelor produse la Mioveni, mai ales în ceea ce priveşte reducerea nivelului de poluare. „Din 1 septembrie, când vom intra cu norma de poluare Euro 6, vor fi unele evoluţii ale gamei, mai ales în ceea ce priveşte partea mecanică, care ar trebui să stârnească interesul clienţilor. Sper că aceste noi versiuni vor satisface clienţii din România, care ne sunt în mod special dragi. (…) De exemplu, vor ieşi versiuni ale modelelor Logan şi Sandero cu emisii de dioxid de carbon sub 99 de grame pe kilometru, pentru care clienţii vor putea beneficia de un ecobonus suplimentar”, a precizat Nicolas Maure. AGERPRES