Internet&Mobile WorldRomexpo va fi la începutul lui octombrie kilometrul 0 al industriei de tehnologie în Europa Centrală și de Est. Reprezentanții a peste 4500 de companii din regiune vor participa la cea de-a cincea ediție a expo-conferinței Internet&Mobile World, în perioada 5-6 octombrie.

Aducând laolaltă peste 4,500 de companii din regiune, România devine pentru 2 zile un hub de tehnologie, unde sunt prezentate soluții digitale prin care afacerile se pot dezvolta. Pe Main Stage se vor dezbate subiecte precum transformarea digitală a companiilor, biohacking, realitatea virtuală, realitatea augmentată și inteligență artificială  în afaceri, trenduri în hardware, tehnologii mobile și Internet of Things.

Peste 130 de speakeri internaționali și locali vor urca pe cele 5 scene: Main Stage, Enterprise Stage, Digital & E-commerce Stage, Developers Stage și Marketing Innovation Stage, dedicate specialiștilor în IT, Java, Java Script, Marketing Digital sau E-commerce din cadrul Internet&Mobile World. Aceștia vor prezenta inovațiile anului în domeniul tehnologiei în 90 de sesiuni de prezentări, studii de caz și workshop-uri. Agenda completă a evenimentului este disponibilă pe pagina evenimentului: http://imworld.ro/agenda.

Evenimentul va debuta la Pavilionul Central de la Romexpo pe 5 octombrie, la ora 9.30 cu speechul de deschidere, urmat de programul de conținut de la cele 5 scene IMWorld susține de speakeri internaționali, precum:

  • Nathan Watershouse, CEO OI Engine IDEO Innovation, are peste 10 ani de experiență alături de IDEO, una din cele mai importante companii de consultanță în inovație din lume. Va susține o prezentare despre creativitate și instrumentele cu ajutorul cărora aceasta poate fi pusă în valoare la locul de muncă.
  • James Bidwell, CEO al platformei Springwise, agregator al celor mai promițătoare companii noi la nivel mondial, va susține o prezentare despre trend-urile în digital și IT.
  • Markus Kramer, Partner Brandaffairs, este specialist în brand management și poziționare strategică, lucrând de-a lungul anilor în poziții de top în marketing pentru Aston Martin, Harley-Davidson sau Vertu.
  • Rowan Merewood, Developer Advocate în cadrul biroului Google din Regatul Unit, este implicat direct în proiectul Accelerated Mobile Pages (AMP), programul open-source ce facilitează oricui accesul la îmbunătățirea versiunilor mobile ale site-urilor.

Cea de-a doua zi are ca punct central prezentarea lui Dr. Patrick Kramer, Chief Cyborg Officer la DIGIWELL, care va susține o sesiune despre bio-hacking și “Internet-of-US”, o idee nouă care presupune că în viitor toate persoanele vor fi conectate prin implanturi de chip-uri în creier. În plus, pentru a demonstra conceptul, speakerul va alege un voluntar din audiență pentru implantarea unui chip NFC/RFID în mână. Celelalte scene vor fi ocupate de Dr. Jillian Ney, primul doctor în Social Media din Marea Britanie, specializată în Comportament Digital, Geertjan Wielenga, Principal Product Manager  ORACLE, care va susține o sesiune despre folosirea JavaScript de companii sau Robert Kubis, Cloud Developer Advocate Google UK, care va discuta despre îmbunătățirea experienței utilizatorului pentru aplicații.

În ceea ce privește oferta de soluții prezentate de expozanții IMWorld, aceasta include domeniile: infrastructură, securitate, managementul riscului, CRM, ERP, SaaS, aplicații și software enterprise, soluții cloud device-uri, IoT (Internet of Things), digital marketing, e-commerce și soluții de optimizare a business-urilor online.

Specialiștii Dev pot testa robotul programatic Pepper care poate fi învățat limbi străine și care răspunde la interacțiune umană sau demo-uri folosind Arduino și prezentări interactive. În plus, aceștia pot participa la provocările expozanților de a interacționa live cu softul din spatele roboților din standul Raiffeisen Bank, astfel încât să modifice mișcările și comportamentul acestora.

Pentru cei interesați de soluții pentru marketing, expozanții vor aduce cele mai noi tehnologii digitale de plată online, vor împărtăși tips&tricks pentru actualizările din SEO sau AdWords, și vor fi prezentate demouri live pentru aplicații și platforme mobile. În plus, la eveniment pot fi testate cele mai noi device-uri: branduri noi de telefoane smart sau noi modele de la branduri cunoscute, Virtual Reality, drone și tehnologii avansate.