Pe 25 noiembrie, platforma Edumanager.ro a găzduit cea de-a treia întâlnire digitală organizată în cadrul programului de Management Modern în Educație. Evenimentul la care au participat 400 de invitați a fost o întâlnire interactivă dedicată directorilor, directorilor adjuncți și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Discuțiile au avut ca teme provocările legate de interacțiunea directă dintre elevi și profesori, cursurile online și acces la conexiune și dispozitive, dar și metodele și soluțiile prin care putem asigura în continuare acces la învățământ de calitate și performanță. Evenimentul la care au participat 400 de invitați a fost o întâlnire interactivă dedicată directorilor, directorilor adjuncți și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Discuțiile au avut ca teme provocările legate de interacțiunea directă dintre elevi și profesori, cursurile online și acces la conexiune și dispozitive, dar și metodele și soluțiile prin care putem asigura în continuare acces la învățământ de calitate și performanță.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași și HP Inc.

Pe durata celor două ore de webinar au luat cuvântul reprezentanți ai profesorilor și ai elevilor din cadrul Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași.  Mihaela Gotcu , director al Colegiului, a prezentat modul în care se urmăresc rezultatele excelente în educație chiar și în contextul pandemic în care profesorii și elevii trebuie să interacționeze doar online. Din partea elevilor, Ștefan Tudose, elev de clasa a XII-a, a prezentat o scurtă viziune a elevilor în ceea ce privește învățământul de la distanță și așteptările elevilor pentru o formare de calitate în perioada ce urmează.

Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Iași, Prof. Dr. Genoveva Aurelia Farcaș, a dezvoltat câteva idei despre “Profesorul digital și elevii cu aptitudini înalte – Noi contexte ale excelenței în învățământul  racovițist”. Ciprian Ghișa, de la Colegiul „Transylvania” din Cluj-Napoca, a vorbit despre proiectului Povestea, ce dorește să faciliteze accesul la educație și să promoveze excelența și spiritul competitiv.

Din partea HP Inc România, Adrian Ionescu, a prezentat Soluții HP Inc pentru educație. HP Inc susține excelența în educație și face demersurile necesare pentru a promova accesul tuturor elevilor la tehnologie.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de discuții despre viitorul predării în contextul pandemic și ce trebuie să facă profesorii și elevii pentru a susține sistemul educațional la nivelul optim.