În perioada 9-11 noiembrie 2023 a avut loc ediția aniversară de 15 ani a Congresului AMVAC, cel mai așteptat eveniment al anului pentru comunitatea medicală veterinară pentru animale de companie din România. Congresul a avut loc în ambianța plăcută a Casinoului Palace din Sinaia.

Acest eveniment prestigios a fost o experiență de neuitat pentru cei peste 900 de participanți entuziaști și cei 300 de reprezentanți ai expozanților, depășind orice așteptări.

Congresul AMVAC 2023 nu a reprezentat doar un pas important în evoluția profesională a medicilor veterinari, ci și un moment de bucurie și conexiune între profesioniști din domeniu. Îmbinând performanța științifică cu momente de distracție și interacțiune, acest eveniment a rămas în memoria tuturor ca un succes fără precedent”, a declarat Dr. Bogdan-Alexandru Vițalaru, Președinte AMVAC, pentru portalul EventsMax.

Evenimentul a fost marcat de prezentări captivante susținute de 18 lectori de top, toți recunoscuți pentru expertiza lor în diferite domenii ale medicinei veterinare.  Lectori internaţionali de renume: Claudia Hochleithner (Exotice), Manfred Hochleithner (exotice), Nikola Katic (Ortopedie/Chirurgie), Leo Londono (Urgențe), Melanie Hezzell (Cardiologie), Francesca Del Baldo (Endocrinologie), Emili Alcoverro (Neurologie), Balazs Szladovits(Patologie/Citologie), Lionel Sebbag (Oftalmologie), Thierry Francey (Nefrologie), Elli Kalemtzaki (Management), Tamas D. Ambrisko (Anestezie), alături de lectorii din România și invitați – Attilio Rocchi, Gonçalo Da Graça Pereira, Guadalupe Miro, Alice Rădulescu, Constantin Ifteme, Florin Leca – au abordat o paletă largă de teme de actualitate, din 11 domenii, oferind perspective și cunoștințe neprețuite atât pentru profesioniștii experimentați, cât și pentru colegii mai tineri din medicina veterinară.

Pe parcursul a trei zile, în patru săli de prezentare simultan, participanții au avut șansa de a aprofunda o serie de subiecte, inclusiv cele mai recente progrese în medicina veterinară, îngrijirea animalelor de companie și bunăstarea acestora.

Cu o atmosferă vibrantă și un interes continuu pentru noile progrese din domeniul medical veterinar, Congresul AMVAC 2023 a devenit o platformă de conectare, un schimb permanent de experiențe și sărbătorire a pasiunii comune pentru binele și sănătatea animalelor.

Anul acesta s-a lansat o nouă tradiție: Colanul AMVAC! Anul acesta Colanul i-a fost oferit Dr. Alexandru Diaconescu, care și-a dedicat întreaga viață și carieră profesiei, în special medicinei veterinare pentru animale de companie. Această onoare deosebită va fi dublată de adăugarea numelui său pe Colan.

Momentul culminant al evenimentului a fost dat de serile speciale de divertisment. Mircea Baniciu a încântat publicul în Sala Teatru a Cazinoului Sinaia, oferind o experiență muzicală memorabilă. Apoi, atmosfera a fost ridicată la cote înalte de prezența lui Horia Brenciu și a HB Orchestra, garantând un party de neuitat care a ținut participanții pe ringul de dans până în zori. Wilmark a găzduit petrecerea și a antrenat participanții la dans.

Congresul AMVAC 2023 a demonstrat că pasiunea pentru medicina veterinară este mai vie ca niciodată. O reușită fără precedent pentru organizatori și participanți, acest Congres a confirmat importanța colaborării și schimbului de cunoștințe în sprijinul sănătății animalelor de companie.