Eviden, parte a  Atos și lider în domeniul digital, cloud, big data și securitate, anunță finalizarea cu succes a unui proiect cheie de modernizare a capacităților și sistemelor critice de securitate cibernetică în 22 de locații NATO. Agenția NATO pentru Comunicații și Informații (Agenția NCI) a atribuit un contract către Eviden Romania („Atos Convergence Creators SRL”) pentru modernizarea a două componente cheie ale sistemului de securitate cibernetică: Network Intrusion Protection/Detection System (NIPS) and Full Packet Capture (FPC) system.

Aceste două componente joacă un rol important în activitatea Centrului de securitate cibernetică al NATO, ajutând la monitorizarea rețelelor Alianței în vederea identificării și raportării potențialelor amenințări și probleme critice. Primul sistem, NIPS, utilizează algoritmi de recunoaștere a tiparelor pentru a notifica prompt agenția NCI cu privire la traficul neobișnuit în rețelele NATO, în timp ce al doilea sistem, FPC, înregistrează în permanență toate activitățile din rețea și reprezintă o sursă principală de informații în sprijinul activităților de răspuns la incidente.

Proiectul a fost contractat și livrat de echipa Eviden România, ilustrând importanța acoperirii globale cu expertiză locală.

Participarea noastră la această activitate a fost o mare oportunitate de a ne folosi expertiza în domeniu și ne bucurăm că am avut privilegiul de a contribui la consolidarea rezilienței cibernetice a NATO. Această experiență ne-a arătat încă o dată importanța unei colaborări strânse și eficiente într-un proiect de o asemenea anvergură și vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea de soluții inovatoare în domeniu”, a declarat Ovidiu Dan, Head of Big Data & Security business line Eviden, Atos Group România.

„Această abordare colaborativă a fost esențială pentru a asigura o execuție fără probleme a planurilor de implementare. În cadrul Eviden suntem conștienți de importanța securității cibernetice în era digitală în care trăim, iar această colaborare cu NATO demonstrează angajamentul nostru de a proteja rețelele și informațiile vitale ale organizațiilor noastre partenere„, a declarat Diana Sipos, Country Manager Eviden  România.

Această fază finală a proiectului de înlocuire a capabilităților NIPS și FPC în întreaga rețea NATO a fost inițiată în 2022, iar în decurs de un an, Eviden a reușit să modernizeze tehnologia de securitate pentru cele 22 de locații menționate.

„Având în vedere că amenințările cibernetice devin tot mai sofisticate și mai frecvente, agenția NCI rămâne în fruntea eforturilor de securitate cibernetică din cadrul Alianței, apărând rețelele NATO 24 de ore din 24, 7 zile din 7 și permițând transformarea digitală la nivelul întregii Organizații. Încheierea proiectului reprezintă un alt pas în această direcție, consolidând reziliența cibernetică pentru a menține rețelele NATO protejate”, a declarat Miles Knight, Principal Project Manager, NATO Cyber Security Centre.

„Combinația dintre know-how-ul aprofundat al NATO și expertiza specializată în domeniul securității cibernetice, precum și un parteneriat excelent cu NATO, a fost esențială pentru finalizarea cu succes a acestui proiect de implementare pe 22 de site-uri”, a declarat Frank Amedick, Client Executive Partner, Eviden, Atos Group.