Marcăm Ziua Independenței Ucrainei și, totodată, împlinirea a șase luni de la izbucnirea războiului din Ucraina printr-un testimonial emoționant al Angelei BELJAK, despre însemnătatea acestui eveniment pentru poporul greu încercat în aceste zile:

„Este cea mai importantă zi pentru Ucraina (și nu doar anul acesta)! Declarația de independență este cel mai important fapt al statului ucrainean. Suntem ucraineni până la capăt, ne construim statul pe baza valorilor umane și ne păstrăm tradițiile. Ne învățăm copiii în limba ucraineană și dezvoltăm cultura noastră. Suntem liberi! Au existat mereu încercări de distrugere a Ucrainei cu tot ce înseamnă identitate și cultură, dar, am dus mereu și o lume întreagă poate vedea că ducem și acum, lupte pentru independență. Ne protejăm valorile și drepturile și rămânem pentru viitorul copiilor noștri!”, spune Angela BELJAK pentru EventsOnline.ro.

Angela este foarte activă în domeniul educației non-formale. A activat în domeniul comunicării non-violente și a implementat multe proiecte internaționale de tineret în Ucraina, cu accent pe reconcilierea de după cel de-al Doilea Război Mondial în Europa, drepturile omului, anti-discriminare și dialog intercultural. În prezent, Angela Beljak coordonează Centrul de Informare și Suport Iași-Ucraina.

În semn de solidaritate față de poporul ucrainean au loc peste tot în țară activități și evenimente dedicate acestei zile, dintre care:

Rotary Impact – Ediție dedicată Zilei Independenței Ucrainei – Evenimentul este organizat de Centrul de Informare și Suport Iași-Ucraina, având susținerea Clubului Rotary din Iași și a Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Sensitive Content – Spectacol de video mapping pe fațada Operei Naționale Române din Timișoara. Intitulat „Sensitive Content”, spectacolul este un tribut adus artistei Maria Prymachenko (1909-1997), cea mai importantă figură în domeniul artei naive din Ucraina.

Mural inauguration “Stand With Ukraine” – Pe un perete al Universității de Vest din Timișoara, artistul local Andrei Drăgan realizează pictura murală cu tema prieteniei româno-ucrainene în contextul situației de urgență provocată de război. Povestea acestei prietenii va fi prezentată sub forma unei benzi desenate moderne, pictată în culorile steagurilor României și Ucrainei.

***

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizatorii își pot posta gratuit evenimentele pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele de interes.

Abonează-te la newsletterul EventsOnline pentru a fi la curent cu temele și evenimentele momentului!