„How to Attract Investors and Grow a Company” este un eveniment dedicat mediului de afaceri din zona de vest a României organizat de către Supreme Council of European Business (SCEB) și British Romanian Chamber of Commerce (BRCC), care va avea loc joi – 18 mai 2023 – la Hotel Atlas din Timișoara.

Investițiile reprezintă unul dintre motoarele principale ale dezvoltării unei companii, indiferent de dimensiune sau locație. Chiar dacă există investiții interne, făcute de străini în facilități productive sau fuziuni și achiziții transfrontaliere, toate sunt importante pentru o companie, cu atât mai mult în perioade cu multă presiune financiară, ca aceasta.

Există numeroase soluții și strategii pentru ca o companie să se dezvolte și este responsabilitatea managerului să ia cea mai bună decizie. Împreună cu vorbitorii și participanții la eveniment, vor fi analizate cele mai bune abordări pentru dezvoltarea unei afaceri, vor fi prezentate exemple și vor fi spune povești de succes ale celor care au reușit să identifice partenerii potriviți pentru a-și dezvolta afacerile.

În cadrul conferinței de tip panel, participanții vor descoperi noi idei despre cum să își dezvolte afacerile de la: Oana ALDA – Auditor INAQ  Consulting, IFS Representative în România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Croația și țările din Balcani; Tiberiu STROE – Clients Director, State Funds
Division, EximBank; Anneliese LAMOS – General Manager, Global Tehnic; Adrian BĂDESCU – CEO Medici’s Clinics; Sorin MAXIM – Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest și Mehmet SUMEROGLU – SCEB Chairman. Moderatorul evenimentului va fi Alexandru
Debrezeni – Președinte al SCEB Grand Council of Romania.

În climatul de afaceri la nivel internațional apar schimbări care până acum ceva timp păreau greu de imaginat. Una dintre cele mai importante este noul Drum al Mătăsii care plasează România într-o conjuctură internațională favorabilă și aduce avantaje economice importante. Consider că este momentul să dezvoltăm parteneriate economice strategice prin care să oferim investitorilor străini oportunitatea de face planuri pe termen lung în Romania și în regiune. Împreună cu aceștia vom putea dezvolta companiile în care suntem implicați mai rapid și mai ușor, sprijinind mediul de afaceri național și internațional, precizează Mehmet SUMEROGLU – SCEB Chairman.

Privind mediul de afaceri international ca pe o abordare a lumii intr-o maniera diferita, traversam frontierele nationale si incercam sa descifram bunele practici ce pot fi implementate si sa le aducem in atentia oamenilor de afaceri atat la nicel local cat si international. Romania este cu adevarat o tara atractiva ce ofera posibilitatea companiilor si investitorilor straini, cu precadere celor britanici sa se remarce si sa se dezvolte, fiind un plus de valoare adus economiei noastre. Prin toate acestea, scopul final este acela de a crea relatii durabile ce asigura buna functionare a mediului de afaceri atat pe plan national cat si international, sustine Madalina Ciinaru, Head of BRCC Bucharest Office.

Alături de cele două organizații sunt, în calitate de parteneri: Diamond – Inaq Consulting, Gold – Cost Contab Group, Silver – EximBank. În categoria Wine Partners se află Camele Cricova, iar printre Supporting Partners se numără MBS Holding, Nomade Communication, MAPPS –
Evaluatori de valori. Partenerii media ai conferinței sunt: Ziarul Bursa, TheBizz, The Diplomat, Transilvania Business, Oameni și Companii, Events Online, Business Mark, Pria Events, Jurnalul De Afaceri, Revista Patronatului Român, Gazeta de Agricultură și Radio România Timișoara.

Supreme Council of European Business este o organizație internațională care își propune să creeze și să dezvolte oportunități de afaceri pentru progresul economic și educațional al fiecărui cetățean al lumii. SCEB acționează prin consilii sectoriale din țări europene și non-europene și  reunește oameni de afaceri, factori de decizie și experți din diverse industrii. Întreaga comunitate lucrează împreună pentru a crea un mediu de afaceri internațional caracterizat de agilitate și mai bine adaptat provocărilor actuale.

British Romanian Chamber of Commerce o cameră de comerț cu prezență în Londra și București, este cea mai importantă organizație condusă de afaceri care promovează comerțul și investițiile bilaterale între Regatul Unit și România din 1998. Camera de comerț se implică activ în crearea și susținerea unui mediu de afaceri dinamic, în care liberul schimb și investițiile sprijină companiile în procesul de dezvoltare.