Europarlamentarul Gheorghe Falcă: România este liderul în UE la creşterea lucrărilor de construcţii

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 6,9%, în iunie 2020, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE. Iunie este a doua lună consecutivă în care, în ritm anual, România este lider în UE la creşterea lucrărilor de construcţii, potrivit unor statistici Eurostat, publicate în august. Datele au fost prezentate și de europarlamentarul Gheorghe Falcă, într-un material redactat cu prilejul dezbaterii EuroUrbanism.ro, organizate pe 27 august de Oameni și Companii. Tema s-a referit la previziunile din domeniul construcțiilor și al proiectării, în perioada 2020-2021.

Potrivit lui Falcă, Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut în luna iunie a acestui an, comparativ cu luna iunie a anului trecut, sunt: România (6,9%), Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) şi Olanda (0,8%), “iar acest lucru este încurajator pentru acest sector și nu numai, deoarece de aceste creșteri beneficiază o paletă largă de cetățeni activi în domeniul construcțiilor sau, pur și simplu, beneficiari direcți”.

https://www.eurourbanism.ro/europarlamentarul-gheorghe-falca-romania-este-liderul-in-ue-la-cresterea-lucrarilor-de-constructii/