Euroclinic, primul spital privat din București, a aniversat zece ani de activitate

Euroclinic_Echipa_SpitaluluiEuroclinic, prima unitate medicală privată din București, care de cinci ani face parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria, a sărbătorit un deceniu de activitate, iar aniversarea a fost, de fapt, o aniversare a oamenilor extraordinari care fac lucruri extraordinare. Încă de la deschidere, strategia spitalului s-a bazat pe calitatea actului medical și satisfacția pacientului, spitalul Euroclinic putând concura, în prezent, cu orice clinică de top din străinătate. Spitalul este specializat în chirurgia minim-invazivă video-asistată, fiind echipat cu aparatură și tehnologii de ultimă generație, și are un corp medical de elită care gestionează printre cele mai complexe cazuri.

 

Oamenii extraordinari din spatele medicilor extraordinari

“10 ani de Euroclinic este, de fapt, o aniversare a oamenilor extraordinari care fac lucruri extraordinare. Marcăm această sărbătoare împărtășind și altor profesioniști ce înseamnă munca noastră de zi cu zi. Dincolo de excelența medicală, pe care o confirmă performanțele noastre, ne-am propus să scoatem la lumină fața umană a medicilor noștri și poveștile lor extraordinare, dincolo de bisturiu. Pentru că munca unui medic înseamnă și multă empatie și respect față de pacient”, a declarat Fady Chreih, directorul general al Rețelei de Sănătate Regina Maria.

 

„Actul medical are o latură emoțională pentru fiecare dintre noi, oamenii. Nu te operezi în fiecare zi, uneori, niciodată. Iar doctorii, dincolo de specialiști foarte buni în bucățica lor, sunt și ei oameni, oameni extraordinari. Noi, în spitalul Euroclinic, nu ne adresăm unei categorii speciale de pacienți, de elită, și nici nu ne dorim acest lucru. Reușim să construim o relație de încredere cu oamenii care ne trec pragul și căutăm să vedem soluția medicală și prin prisma poveștilor personale. Doctorii acestui spital sunt foarte căutați și sunt aleși cu mare chibzuință de pacienți, iar asta ne responsabilizează în fața lor. Prin expertiza și maturitatea noastră în meserie, prin ceea ce știm să facem cel mai bine, reușim să avem un grad foarte mic de complicații post-operatorii, care oferă siguranța unei proceduri chirurgicale bine făcute”, a declarat Dr. Rubin Munteanu, Directorul Medical al Spitalului Euroclinic.

 

Spitalul Euroclinic, dotat și construit la standarde europene, s-a deschis în iunie 2005, fiind primul spital privat din București, iar în anul 2010, spitalul a fost preluat de Rețeaua de Sănătate Regina Maria. De-a lungul timpului, medicii Spitalului Euroclinic au realizat nenumărate premiere si performanțe medicale. Printre acestea se numără:

 • Spitalul în care intervențiile sunt efectuate minim-invaziv, având beneficii majore pentru pacient: spitalizare redusă, recuperare rapidă, durere minimă;
 • Patologia femeii este adresată prin intermediul chirurgiei oncologice combinate cu chirurgia plastică, uroginecologie și tehnici de tratament conservator al cancerului de col uterin, cu păstrarea potențialului reproductiv;
 • Primul spital privat din România unde se face implant de menisc artificial Actifit;
 • Primul spital privat in care s-a efectuat proteza personalizată de genunchi;
 • Pacienții cu afecțiuni ortopedice și reumatologice, precum și sportivii de performanță pot beneficia de tehnici inovatoare: artroscopii minim-invazive și intervenții de reconstrucție și protezare la nivelul articulațiilor;
 • Specializare în intervenții de microneurochirurgie minim invazivă spinală;
 • Medicii Euroclinic realizează întreaga gamă de intervenţii bariatrice, atât de primă intenţie, cât şi revizii de proceduri pentru slăbit;
 • Echipa medicală practică întreaga gamă de intervenții chirurgicale laparoscopice, inclusiv operații moderne: chirurgia prin incizie unică pe cale ombilicală, procedura pentru prolaps și hemoroizi sau cura herniilor prin procedeu extraperitoneal;

Pacienții Spitalului Euroclinic pot beneficia de servicii medicale decontate de casa de asigurări (CASMB) – spitalizare continuă, pentru afecțiuni medicale care necesită intervenții chirurgicale, și de spitalizare de zi, pentru afecțiuni non-chirurgicale, chirurgicale și genito-mamare și tratament oncologic. Serviciile medicale din spital pot fi accesate și contra cost sau cu asigurare medicală, inclusiv prin asigurare internațională.

 

Premierele şi performanţe medicale Euroclinic

Medicii Spitalului Euroclinic se confruntă în fiecare zi cu cazuri emoționante, care nu de puține ori îi determină să le rezolve și pro-bono. Trecem în revistă câteva dintre cazurile care au impresionat atât prin poveste, cât și prin complexitatea actului medical:

 

 1. Operația care a salvat două vieți: o tânără de 29 de ani însărcinată, operată de cancer de col uterin. Pe 30 ianuarie 2015, a avut loc o operație unică în România: Prof. Univ. Dr. Petre Brătilă, unul dintre cei mai experimentați medici ginecologi din țară, a operat pro bono cu succes o tânără de 29 de ani, care a aflat că are cancer de col uterin chiar după ce a rămas însărcinată. Operația a salvat astfel două vieți: atât pe cea a mamei, care suferea de cancer, cât și pe cea a copilului nenăscut pe care își dorea atât de mult să îl aducă pe lume. Deși rar, un astfel de caz, cum a fost cel al pacientei în cauză, în care o femeie însărcinată este diagnosticată cu o formă invazivă de cancer de col uterin, reprezintă o situație extrem de complexă și provocatoare, atât pentru mamă, cât și pentru ginecolog, riscurile fiind foarte mari.
 2. Mamă a doi copii, de 36 de ani, operată cu succes de cancer la sân cu reconstructie mamara imediata si operatie de simetrizare la celalalt san. La scurt timp după ce a încetat să o mai alăpteze pe fiica ei, Ramona, 36 de ani, a simțit un nodul la unul din sâni. Deși nu i-a acordat atenție la început, punându-l pe seama opririi alăptării, nodul nu a dispărut, iar ecografia a arătat că acesta arăta anormal. În final, s-a sovedit a fi cancer mamar, nu foarte avansat, din fericire. Din păcate, acesta era prezent înmai multe regiuni ale sânului, ceea ce impunea extirparea în totalitate a acestuia (mastectomie). Prof. Dr. Alexandru Blidaru a efectuat mastectomie, urmată de reconstrucția sânului, în cadrul aceleiași intervenții. Pentru că operația de reconstrucție a fost atât de reușită, la un an după operație, Ramona a decis să își facă augumentare și la celălalat sân.
 3. Proteză de umăr la un pacient în vârstă de 78 de ani, după o operație nereușită la un spital de stat. Anul acesta, Șef de Lucrări Dr. Vlad Predescu, medic primar ortopedie-traumtologie, a salvat brațul unui pacient în vârstă de 78 de ani cu o fractură cominutivă (osteoporoză avansată) printr-o artroplastie de umăr. Pacientul a fost inițial tratat în alt spital cu ajutorul unui implant metalic care a avut ca scop fixarea fragmentelor osoase. Fixarea se degradase, iar pacientul avea dureri foarte mari. Pacientul a fost operat cu succes, anul acesta, în Spitalul Euroclinic de către Sef de Lucrari Dr. Vlad Predescu, care a înlocuit capul humeral cu o proteză anatomică.
 4. Reconstrucție totală de genunchi realizată pro bono. În octombrie, anul trecut, în cadrul Spitalului Euroclinic a fost realizată o artroplastie totală de genunchi la o pacientă diagnosticată cu osteoartrită de genunchi, în stadiu avansat. Pacienta, în vârstă de 74 de ani, risca să nu mai poată merge dacă nu ar fi fost operată în timp util. În momentul în care a ajuns la Dr. Vlad Predescu , pacienta aștepta de peste un an proteza, iar starea sa era vizibil alterată. Intervenția a durat 3 ore și a fost efectuată pro bono decâtre echipa condusă de Dr. Vlad Predescu, cu aparatură de ultimă generație. Costurile intervenției au fost suportate de spital, iar proteza a fost decontată de CNAS.
 5. Pacient de 98 de ani, operat de artroplastie a șoldului. În toamna anului 2011, cel mai în vârstă pacient tratat într-un spital privat (98 de ani) a ales Spitalul Euroclinic pentru o operație de artroplastie. Pacientul este un fost medic irakian, căruia echipa de gardă de la Spitalul Euroclinic i-a pus diagnosticul de fractură de col femural cu deplasare. Soluția într-un astfel de caz a fost înlocuirea articulației șoldului cu o proteză. Pacientul a fost operat cu succes și a urmat un tratament de recuperare medicală.
 6. Șansa de a trăi fără durere. „De 36 de ani, o îngrijim pe fiica noastră ca pe un copil.” Așa începe povestea emoționantă spusă de mama Elenei, o pacientă în vârstă de 45 de ani, cu severe sechele neurologice. Chiar și acum, după ani de recuperare, se deplasează greu, vorbește cu dificultate și are vederea neclară. Iar de patru ani, suferă de dureri de spate, care au devenit din ce în ce mai greu de suportat. Îi este foarte greu să stea în picioare, chiar și atunci când face lucruri obișnuite, cum ar fi spălatul pe dinți. Dupa ce alți medici au refuzat s-o opereze din cauza stării fragile de sănătate, medicii neurochirurgi Dr. Mihai Adrian Cristescu și Dr. Dumitru Baltateanu au operat-o cu succes printr-o metodă modernă, minim-invaziva. Elena nu mai are dureri și chiar s-a putut da jos din pat a doua zi dupa operație. Intervenția a fost efectuată pro bono și reprezintă o continuare a programului de operații în scop umanitar efectuate de către echipa de neurochirurgi coordonată de Dr. Cristescu.

 

10 ani de Euroclinic în cifre

15.000 de pacienți internați

Peste 5.800 de intervenții chirurgicale

73.000 pacienti au accesat serviciile Spitalului Euroclinic in 2014 in Ambulator, Camera Primiri Urgente, sectii medicale si chirurgicale

432 de pacienți consultați într-o singură zi

Un număr record de 22 de operații zilnice

Cel mai vârstnic pacient are 98 de ani

Gradul de satisfacție al pacienților este de peste 99%

 

 

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA este cea mai extinsă reţea de servicii medicale private din România, cu peste 3000 de angajați în cele 21 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 1,2 milioane de pacienți retail. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 275.000 de abonamente corporate. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 21 locații proprii, 4 spitale, 2 maternități, 5 campusuri medicale, 5 centre de imagistică, 11 laboratoare acreditate, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară.