Aon, unul dintre liderii globali ai pieței brokerilor de asigurări, aduce un nou Director General la conducerea filialei din România. Eugen Anicescu preia funcția de Director General sub rezerva validării mandatului său de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Eugen Anicescu deține o expertiză solidă de peste 22 de ani în industria asigurărilor la nivel corporativ, acumulată în poziții de conducere în cadrul unor jucători globali de top în soluții de asigurări comerciale și generale pentru companii, consultanță în risk management, date și informații despre companii, rating financiar și management al creanțelor neperformante.

În ultimii 15 ani, Eugen Anicescu a activat în cadrul Coface România în calitate de Director General, Director Comercial și Director al Diviziei de Trade Credit, iar anterior a condus Divizia de Reasigurări a Generali România.

„Precum alte sectoare ale industriei serviciilor financiare, domeniul asigurărilor traversează perioade în care este necesară reorientarea strategică și concentrarea pe inovație și excelență în operațiuni, pentru a putea satisface nevoile unui mediu de business afectat de incertitudine și riscuri în continuă schimbare a formei și amplitudinii. Deschid un nou capitol alături de Aon România, și consider că expertiza pe care am acumulat-o în mediul corporativ, alături de cea a Grupului Aon și completată de flexibilitatea și profesionalismul echipei locale, vor fi bazele dezvoltării unui parteneriat solid cu companiile românești”, a declarat Eugen Anicescu.

Aon plc (NYSE: AON) este o companie multinațională, specializată în servicii financiare, cu o prezență internațională în 120 de țări. Prin cei 50.000 de angajați din întreaga lume, Aon oferă soluții inovatoare de managementul riscului, asigurări, reasigurări și consultanță în beneficiul angajaților (pensionare și sănătate), precum și furnizarea de date și analize privind evaluarea riscului, prin resurse globale și expertiză tehnică de vârf.

În România, compania activează din anul 2006, în urma achiziției companiei locale de brokeraj KARO, primul broker de asigurări licențiat în România la începutul anilor ’90. Deține în prezent o echipă formată din 60 de angajați și oferă servicii profesionale de consultanță în risk management, soluții de asigurare și reasigurare pentru companii și pentru resurse umane.