Eric Stab a fost ales președinte al Consiliului Investitorilor Străini

stab_ericPreședintele și CEO-ul GDF Suez Energy România, Eric Stab, a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Investitorilor Străini, având un mandat de un an, potrivit unui comunicat remis de CIS. Conform sursei citate, Comitetul Director al FIC (Foreign Investors Council) a decis noua conducere a Consiliului. Aceasta este formată din Eric Stab în funcția de președinte și Daniel Anghel, respectiv Jean Valvis în funcția de vicepreședinte.

Eric Stab, noul Preşedinte, a reiterat angajamentul FIC de a sprijini îmbunătăţirea mediului de afaceri, a dezvoltării economice şi a funcţionării mecanismelor unei pieţe libere în România, în beneficiul comunităţii investitorilor şi a societăţii în general.

“Sunt încântat să fiu ales președinte al Consiliului Investitorilor Străini. FIC este o organizație prestigioasă, recunoscută de autorități ca un partener serios de dialog și respectată ca o voceimportantă a comunității de afaceri. Știu că mă voi bucura de sprijinul colegilor din Comitetul Director FIC cât și al celor din celelalte companii membre pentru ca prin contribuțiile lor să ne asigurăm că România va rămâne o locație atractivă pentru investitori. În același timp, vreau să-i mulțumesc lui Mihai Bogza pentru modul remarcabil în care a condus organizația în cele două mandate al sale”, a declarat Eric Stab.

Conform sursei citate, noua conducere a FIC va continua dialogul cu instituţiile relevante la nivel guvernamental şi neguvernamental, peacele propuneri şi politici publice care pot conduce la o creştere economică sustenabilă, la un grad ridicat al ocupării forţei de muncă şi care vor spori competitivitatea şi productivitatea economiei româneşti.

La rândul său Mihai Bogza, fost președinte al FIC timp de doi ani, a precizat că sistemul de a permite maximum două mandate de câte un an pentru funcția de președinte este cât se poate de adecvatpentru o asociație de tipul FIC. “Pe de o parte, acest sistem evită identificarea întregii organizații cu o singură persoană, iar pe de altă parte, permite valorificarea experienței și cunoștințelor excepționale pe care le dețin membrii Consiliului nostru de administrație. În plus, activitatea la acest nivel presupune un consum mare de timp, timp “furat” celorlalte activități profesionale sau familiale și este firesc ca aceasta să fie asumată prin rotație”, a declarat Bogza.