Compania Enel X România va construi un parc fotovoltaic de 2,5 MW pentru Antibiotice Iaşi. Aproape 4.700 de panouri fotovoltaice vor fi instalate pe o suprafaţă de 3,14 hectare pentru compania farmaceutică. Instalaţia va asigura o producţie anuală medie de 3.500 MWh şi contribuie la reducerea cu 2.056 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

”Enel X România, parte a Enel X Global Retail, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a fost selectată pentru construirea unui parc fotovoltaic cu o capacitate totală instalată de 2,5 MW pentru Antibiotice Iaşi. Sistemele fotovoltaice vor fi instalate integral la sol, la sediul central al companiei din Iaşi, pe o suprafaţă de 3,14 hectare”, anunţă compania energetică.

Instalaţia va cuprinde 4.680 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 3.500 MWh. Totodată, proiectul va contribui la reducerea cu 2.056 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon şi va asigura reduceri de până la 26,4% din valoarea facturii la energia electrică.

„Până acum am dezvoltat cu succes proiecte cu diverse administraţii locale, în special constând în soluţii de iluminat public eficient, bazat pe tehnologii de ultimă oră. În contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate nu numai pentru consumatorii casnici şi companii, ci şi pentru entităţile din mediul public, ne bucură deschiderea acestora de a investi în soluţii fotovoltaice pentru autoconsum. Raportul optim calitate-preţ, experienţa pe care Enel X o are pentru derularea unor proiecte de anvergură şi rapiditatea cu care ne-am angajat să implementăm acestui parc au fost elementele care ne-au diferenţiat în cadrul procesului de selecţie”, a declarat Dorin Petrişor Chisăliţă, head of E-City, Enel X România.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, până la finalul anului trecut, fuseseră montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice ce contribuie la reducerea substanţială a emisiilor de dioxid de carbon.

Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

“În contextul preocupărilor actuale pentru o dezvoltarea sustenabilă, precum şi a evoluţiilor dificil de prevăzut din piaţa de furnizare a energiei, Antibiotice se aliniază acestor tendinţe şi implementează soluţii de reducere a emisiilor de carbon prin accesul la surse de energie verde. Acest proiect face parte din strategia de sustenabilitate a afacerii prin perfecţionarea continuă a sistemului de management integrat, prin care ţintim în viitorul apropiat ca o treime din energia utilizată pe platforma Antibiotice să provină din surse regenerabile”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.