EMS FLOOR GROUP mizează și pe piețele externe pentru a urca cifra de afaceri peste 11 milioane de euro în 2020

EMS Floor Group, cea mai mare companie de pardoseli pe bază de rășină, cu sediul central în România, estimează pentru anul în curs afaceri de 11,4 milioane de euro, în creștere cu 22% față de 2019, avans generat de proiectele pe care le execută pe cele cinci piețe europene pe care activează – România, Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria.

Fondată în 2010 de frații Claudiu și Marius Baciu, EMS Floor Group, o companie antreprenorială cu capital integral românesc, își propune, de asemenea, ca până în 2025 să devină ”cel mai dorit angajator” din industria de profil în Uniunea Europeană și să depășească pragul de 20 de milioane de euro cifră de afaceri.

Claudiu și Marius Baciu au înființat firma specializată în pardoseli denumită 4M Pardoseli, pe care în 2015 au rebranduit-o, devenind European Multisolutions Systems Group (EMS Floor Group). Pe piețele pe care este prezent, grupul operează cu trei divizii specializate în pardoseli, hidroizolații și recondiționări de pardoseli: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing.

EMS implementează sisteme de pardoseli pentru o varietate largă de spații din diferite sectoare: industria alimentară, industria automotive, parcări, fabrici de produse farmaceutice, producție, retail, spații comerciale, clădiri de birouri, clinici medicale, școli, terenuri de sport, spitale și chiar închisori. Compania lucrează cu toate sistemele de aplicare profesionale cunoscute în Europa, ceea ce îi conferă flexibilitate și adaptabilitate pentru orice tip de proiect, la orice nivel de complexitate.

”Lucrând cot la cot cu aplicatorii, am înțeles că într-o companie ca a noastră, cel mai important activ îl reprezintă oamenii, de aceea preocuparea noastră principală este investiția în dezvoltarea lor profesională. Avem 140 de angajați care lucrează simultan în cele cinci țări unde activăm. Investim permanent în echipele noastre, asta am făcut dintotdeauna, iar gradul de retenție a personalului este de 97%. Anual, 50% din totalul investițiilor companiei reprezintă pregătirea și perfecționarea personalului”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Trei sferturi din echipa EMS Floor Group reprezintă personal de execuție (80 de aplicatori – n.n.), provenind din județele Cluj și Alba, dar și din alte zone ale României.

Deși este companie fondată în România, cu capital integral privat românesc, EMS Floor Group realizează venituri importante din contractele internaționale. În fiecare an, compania a înregistrat creșteri pe toate piețele în care activează, inclusiv în România. Potrivit fondatorilor, pentru piața locală, estimările cifrei de afaceri din anul acesta iau în calcul o creștere de 30%, adică o dinamică peste media grupului. În România, proiectele sunt preponderent private, beneficiarii fiind companii din industria de componente auto, producție industrială și alimentară.

Primul și cel mai mare proiect derulat de EMS Floor Group în România a fost, de altfel, parcarea subterană de la Piața Universității din București, proiect realizat în 2012, iar primul proiect internațional realizat a fost pentru un gigant farma în Ungaria. Alte proiecte importante realizate în România au fost pentru fabrica de baterii de la Bistrița sau pentru COSM FAN, companie din sectorul agroalimentar. În străinătate, printre proiectele de anvergură se numără sistemul de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia, respectiv, sistemul de pardoseli pentru retailerul Auchan, în Luxemburg.

În prezent, divizia EMS Hydro Systems este implicată, în România, într-unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră – autostrada A10 – care interconectează autostrăzile A1 și A3, legând orașele Sebeș, Alba Iulia, Teiuș, Aiud și Turda. Compania realizează hidroizolația podurilor.

În 2020, în afara investițiilor prestabilite – logistică și personal, compania și-a propus să înceapă construcția noului său sediu de birouri din România, la Turda, investiție estimată la 2 milioane de euro, reprezentând fonduri proprii, finanțare bancară, fonduri atrase prin programul IMM Invest dar și fonduri europene.