Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova – cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum și a EP Mall, care oferă diverse opțiuni de divertisment, au consolidat poziția ElectroPutere Parc ca principal centru de inovație și tehnologie din regiune. Companii precum Hella, Ubisoft, Operative și Endava au semnat contracte de închiriere cu grupul imobiliar francez Catinvest, care deține și administrează ElectroPutere Parc.

„Decizia de a închiria o suprafață de peste 6.500 de metri pătrați în ElectroPutere Parc, care găzduiește peste 500 de angajați, a fost influențată de reușita Catinvest de a dezvolta o clădire adaptată la cerințele și nevoile Hella. Poziționarea clădirii reprezintă un avantaj considerabil, deoarece se află atât în imediata apropiere a universităților, cât și în apropierea EP Mall. Designul modern și atractiv, spațiile de lucru inedite, cum ar fi terasa interioară, contribuie în mare măsură la atragerea și păstrarea talentelor”, spune Nicolae Neagu, Location Manager la Hella, liderul german specializat în sisteme de iluminat și electronice pentru industria auto cu activități multinaționale.

De asemenea, angajații au acces la parcarea subterană prevăzută cu stații de încărcare pentru mașinile electrice, bucătării complet echipate, spații speciale pentru hobby-uri de ordin tehnic, relaxare și comunicare informală. În România, Hella este prezentă de 17 ani, cu trei centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, situate în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, având peste 4.500 de angajați.

Mai mult, Ubisoft, liderul francez din industria jocurilor video, care a închiriat 2.000 de metri pătrați pentru sediul din Craiova, era în căutarea unui spațiu care să ofere toate resursele necesare pentru ca cei 150 de angajați din studioul din Craiova să poată dezvolta noi experiențe de divertisment cu impact global.

„Amenajarea birourilor în regim open-space, care încurajează creativitatea și colaborarea, zonele de relaxare care permit momente de respiro, elementele de design care reflectă pasiunea noastră pentru jocurile video și amplasarea biroului în apropierea diferitelor puncte de interes pentru angajați au contribuit semnificativ la decizia noastră de a închiria. Avem o infrastructură IT care corespunde nevoilor noastre, precum și echipamente complete, astfel încât angajații noștri să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Ne-am dorit un birou modern, spațios, cu o gamă largă de facilități care să corespundă ambițiilor noastre de a crea cele mai bune experiențe de joc. Printre facilități putem enumera parcarea pentru biciclete, parcarea subterană și o terasă generoasă”, spune Cristian Pană, Managing Director Ubisoft România și Serbia.

Prin sosirea Endava, compania britanică de IT, gradul de ocupare a clădirii A din complexul ElectroPutere Parc depășește acum 95%, Catinvest investind continuu în crearea unor medii de lucru productive și colaborative pentru angajați, oferind facilități la cele mai înalte standarde, punând accentul pe siguranță și flexibilitate.

Craiova devine un centru din ce în ce mai important pentru proiectele de dezvoltare IT. Principalul atu al Capitalei Olteniei este forța de muncă bine pregătită în domeniul IT și software, la care se adaugă prezența unui mediu de afaceri competitiv și stabil și existența unui aeroport internațional.

„La Catinvest, obiectivul nostru este să dezvoltăm permanent ElectroPutere Parc, oferind locuitorilor din zonă și business-urilor locale un hub extrem de bine poziționat și foarte accesibil pentru activități profesionale și de shopping, restaurante și agrement. Suntem foarte mândri că firme internaționale de IT precum Hella, UbiSoft, Operative și acum Endava au ales ElectroPutere Parc pentru a-și amplasa sediul central în Craiova. Sunt convins că potențialul ElectroPutere Parc ca principal hub IT al regiunii Oltenia va crește în viitorul apropiat și de aceea lucrăm deja la o nouă clădire mixtă, care va aduce încă 17.000 de metri pătrați de spații de birouri clasa A”, a declarat Bertrand Catteau, președintele Catinvest Group.

Mai departe, planurile de dezvoltare includ spații de retail, birouri și alte servicii precum spații de co-working sau de tip aparthotel, cu un buget total de investiții de aproape 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani, contribuind la dezvoltarea regiunii.

Grupul francez de real estate Catinvest care deține și administrează ElectroPutere Parc mai deține și administrează alte câteva centre comerciale din România – galeriile comerciale Carrefour Orhideea și Cora Pantelimon din București și Carrefour TOM din Constanța – precum și din Europa de Est – Auchan Savoya Park din Budapesta și Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, pe piața rezidențială și comercială din Franța. În total, Catinvest deține și administrează peste 525.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est.