Electroglobal mizează pe creşterea afacerilor în 2017, susținută de dezvoltarea pieței de sisteme de iluminat industrial inteligent

Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electroglobal Cluj, controlat de antreprenorii Radu Ciorba şi Maksay Csaba, estimează pentru acest an o creştere cu 10% a afacerilor faţă de anul trecut, la aproximativ 22 milioane de euro. Compania a avut în 2016 afaceri totale de aproximativ 20 milioane de euro.

Electroglobal furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborand cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiari direcţi, precum integratori de sistem şi instalatori.

”Pentru 2017 ne-am propus o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul trecut, un obiectiv ambiţios într-o piaţă care probabil va stagna, dar care poate fi atins prin oferirea de servicii în domeniul instalaţiilor electrice şi al automatizărilor industriale. Piaţa pe care activăm este dependentă de investiţiile în tehnologie, însă rămane de văzut care va fi nivelul acestora, în condiţiile politice de după alegerile din decembrie 2016”, a spus Radu Ciorba, director executiv şi unul dintre acţionarii Electroglobal, citat de Ziarul Financiar.

Compania dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi eficientizează un sistem existent prin consultanţă, proiectare de sisteme de automatizări, acţionări şi luminotehnică, uzinare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dezvoltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service.

”Datorită faptului că în ultima perioadă de timp se pune tot mai mult accent pe îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, dar şi pe reducerea costurilor, iluminatul inteligent cu surse de tip LED caştigă tot mai mult teren, în detrimentul iluminatul convenţional. Avantajele celui dintâi, au dus la creşterea numărului de cereri pentru realizarea de proiecte de sisteme de iluminat industrial inteligent”, a afirmat şeful Electroglobal.

În 2015, compania a devenit Value Added Partner Philips şi a realizat un parteneriat cu Belden (diviziile Lumberg Automation şi Hirschmann) în domeniul conectivităţii şi comunicaţiilor industriale, extinzandu-şi, astfel, atat portofoliul de servicii, cat şi cel de produse.

Electroglobal are în prezent peste 100 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze încă 20 de persoane în acest an, electricieni, ingineri de proiectare, ingineri software, reprezentanţi de vanzări, dar şi gestionari şi achizitori. Compania are sediul central din Cluj-Napoca şi puncte de lucru în Bucureşti, Bacău, Braşov şi Ploieşti, prin care asigură acoperire naţională pentru contactul direct cu beneficiarii.