“Efectul Snoop Dogg”: cum a ajuns comuna mureșeană Bogata să aibă propriul site de promovare în 48 de ore

visit bogataLocalitatea Bogata are un site de promovare, visitbogata.com, după ce rapper-ul Snoop Dogg a dat check-in din greşeală în această localitate din judeţul Mureş.

Snoop Dogg, aflat în turneu în Bogota, Columbia, a postat recent o fotografie pe Instagram şi, din greşeală, a dat check-in în Bogata. Reacţiile la această confuzie amuzantă au fost diferite, de la primarul comunei mureşene, care a prezentat meniul cu care este aşteptată vedeta, dacă se hotărăşte să vină în localitate, până la crearea unui site ce prezintă frumuseţile zonei.

“Snoop Dogg a dat check-in în Bogata, Mureş, din greşeală, dar voi nu trebuie să faceţi asta. Aflaţi de ce ar trebui să vizitaţi acest loc şi să daţi check-in în mod real”, se arată pe pagina visitbogata.com, scrisă în limba engleză şi ilustrată cu fotografii idilice.

“Cu doar 2.000 de locuitori, comuna, în care se ajunge în cinci ore, cu maşina, de la Bucureşti, este locul perfect pentru o vacanţă relaxată. Apropiată de Cluj-Napoca, Mediaş, Sighişoara şi Târgu Mureş, Bogata este locul perfect dacă vreţi să vă relaxaţi în natură”, mai scriu creatorii site-ului, care îi “previn” pe potenţialii vizitatori de sfârşit de săptămână că vor avea “cel mai relaxant weekend” pe care şi-l pot imagina. Site-ul are şi un motor de căutare prin intermediul căruia turiştii pot afla, cu serviciul Google Maps, cât ar dura călătoria lor până în Bogata şi care ar fi itinerariul.

Sunt oferite şi informaţii despre viteza internetului în România, făcând referire la declaraţiile senatorului american Bernie Sanders, care a spus că este “inacceptabil” ca internetul din SUA să fie mai slab decât cel din România. “Poate că viteza de internet nu este la fel de mare precum cea din Capitală (ne referim la tine, Bernie Sanders), dar credem că e destul de bună. Îndeajuns de bună să încărcaţi un selfie”, spun creatorii site-ului şi ilustrează declaraţia cu selfie-ul lui Snoop Dogg de pe Instagram.

Primarul comunei Bogata, Laszlo Barta, a declarat că în comună au fost americani care s-au simţit extrem de bine, aşa că rapperul Snoop Dogg poate să vină, întrucât aici există locuri de cazare, dar este şi o mâncare tradiţională de excepţie. “Dacă vine, îl aşteptăm cu o ciorbă de moare de varză cu porc proaspăt, facem şi cu porc la proţap, dar în primul rând îl aşteptăm cu o inimă deschisă şi curată. La noi, la Bogata, avem şi o pensiune la care urmează să facem recepţia finală, e o pensiune mică, cu 9 locuri. Este loc de cazare şi pe la oameni, avem mâncare bună, sănătoasă – eu sunt şi producător agricol. Avem şi Colina Sasului, o sală de nunţi cu peste 700 de locuri, unde au mai fost americani, au mâncat mâncare tradiţională şi s-au simţit bine. Deci, poate să vină Snoop Dogg şi cu alaiul, pentru că sunt locuri de cazare şi aici oamenii au sufletul curat şi îi aşteaptă cu drag”, a declarat Laszlo Barta. AGERPRES