Compania Regista, parte a grupului Zitec, anunță o schimbare importantă la nivelul conducerii. Începând cu luna ianuarie 2023, Edward Alexandru Crețescu se alătură echipei ca noul Director General al Regista Digital.

Edward Alexandru Crețescu are o experiență amplă în implementarea de servicii digitale inovative, el activând anterior, cu un istoric de 6 ani, în rolul de Head of Sales în cadrul Digidemat, partener oficial al DocuSign în România. La aceasta se adaugă și experiența din cadrul ANIS (Asociația Patronală pentru Industria de Software și Servicii) unde Edward Crețescu coordonează grupul de lucru de Digitalizare și Dezvoltarea Industriei din cadrul Asociației. Edward este absolvent al Universității București, Facultatea de Științe Politice și al “Institut Le Rosey” din Elveția, având o experiență de peste 9 ani în companii din industria IT&C.

În calitate de Director General al companiei Regista, Edward Crețescu va continua să accelereze creșterea companiei pe segmentul de digitalizare a instituțiilor publice, atât prin creșterea numărului de clienți, cât și prin dezvoltarea accelerată a gamei de produse și servicii oferite acestora. De asemenea, în noua formulă și prin noi funcționalități, Regista se va adresa și segmentului de companii private mici și mijlocii din România.  În acest moment, Regista oferă o suită de soluții software preponderent adresată instituțiilor publice din România, având în prezent în portofoliu peste 1000 de clienți: administrații publice locale, spitale județene, școli, licee, universități, regii, administrații ale domeniului public, etc.

Obiectivele principale de dezvoltare ale companiei pe termen scurt și lung vor fi asumate și implementate de noul Director General, Edward Crețescu, și se axează pe oferirea de noi module, cum ar fi identificare online la distanță a cetățenilor, servicii cadastrale sau semnătură digitală, toate cu scopul de a digitaliza și mai mult interacțiunea de zi cu zi a cetățenilor cu entitățile publice, acțiuni cu impact direct în îmbunătățirea poziției României în clasamentul DESI.

“Mă alătur unei companii în plină dezvoltare, o companie cu impact puternic în comunitățile locale și la nivel național, cu peste 1000 de instituții publice în portofoliu. Avem o șansă extraordinară de a contribui la dezvoltarea nu doar a companiei și a industriei, ci și la dezvoltarea României digitale. Astfel, ne propunem ca în următorii ani să transformăm Regista dintr-un lider național pentru digitalizarea administrațiilor publice, într-unul care să acopere și nevoile de digitalizare ale companiilor private, în paralel cu un plan de expansiune internațională. Îmbunătățirea Indexului DESI al României este unul din obiectivele noastre, prin contribuția pe care noi o putem aduce la digitalizarea serviciilor oferite pentru cetățeni. Planurile noastre ambițioase nu se opresc doar aici, pentru că ne dorim să invităm companiile private să ni se alăture într-un parteneriat robust și de durată. Cei 9 ani de experiență în industria de tehnologie din România, fiind axat pe digitalizarea companiilor private, de la cele mai mici IMM-uri până la multinaționale, mă vor ajuta în aceasta nouă provocare”, declară Edward Crețescu.