Eberspacher continuă investiţiile în fabrica de componente auto deschisă anul trecut la Oradea

Producătorul de sisteme de evacuare Eberspacher Exhaust Technology România, subsidiara locală a grupului german Eberspacher, a bugetat pentru acest an o investiţie de 25 de milioane de euro în utilaje de producţie aferente noilor proiecte ale companiei.

Germanii au investit anul trecut încă 17,5 mil. euro în terenul, clădirea şi utilajele necesare demarării producţiei în parcul industrial de la Oradea. Eberspacher a deschis oficial în toamna anului trecut o fabrică la Oradea, în care sunt produse ţevi şi convertoare catalitice pentru industria auto, unde în prezent lucrează 155 de oameni.

”Capacitatea actuală de producţie este de 100.000 de ţevi de exhaustare şi de 250.000 de convertoare catalitice, iar până în 2018 capacitatea se va tripla la ţevi şi se va dubla la convertoarele catalitice. Până la finalul acestui an ne propunem să ajungem la 300 de angajaţi şi căutăm oameni din toate domeniile, de la ingineri calitate producţie, ingineri sistem calitate, inginer producţie, HR generalis, manager producţie până la stivuitorişti sau operatori CNS”, a declarat Sorin Homescu, directorul fabricii Eberspacher din Oradea, citat de Ziarul Financiar.

Fabrica are o suprafaţă totală de 26.500 mp, din care 15.500 mp este suprafaţa de producţie, fiind construită în mai puţin de opt luni pe un teren de circa 11 hectare din parcul industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea. Unitatea de producţie de la Oradea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri.

”Producem pentru toţi marii constructori auto – Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW – dar colaborăm şi cu alţi clienţi care livrează către aceştia OEM (Original Equipment Manufacturer). Proiectele noi prevăd dezvoltarea de convertoare catalitice pentru Renault, Fiat şi Jaguar Land Rover”, a mai spus Sorin Homescu.