Automobilul Duster cu numărul 2.000.000 a ieşit, pe 13 mai, de pe linia de montaj a Uzinei Dacia de la Mioveni.

Potrivit unui comunicat transmis de Dacia, este vorba de un exemplar din seria limitată Duster Avantaj ECO-G 100 – motorizare cu alimentare mixtă benzină/GPL, destinat unui client din România.

„Duster este un simbol naţional de reuşită. Un model pentru care s-a lucrat intens şi la care au contribuit angajaţi din toate meseriile şi domeniile de activitate ale Renault Group în România. Am un sentiment de mare bucurie că, alături de colegi, am reuşit să depăşim provocările din ultimul an şi să marcăm astăzi, împreună, o cifră istorică”, a declarat, potrivit comunicatului, Miguel Oliver-Boquera, director al Uzinei Vehicule Dacia şi coordonator al platformei industriale de la Mioveni.

Modelul Duster a fost prezentat în premieră mondială în martie 2010, la Salonul Auto de la Geneva, a doua generaţie fiind lansată în 2017. Fabricat într-o cadenţă de 930 de vehicule pe zi, dintre care peste 90% sunt destinate pieţelor externe, Duster este cel mai produs model al Uzinei Vehicule Dacia. În ultimul deceniu, modelul a fost livrat clienţilor din 44 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Asia. AGERPRES