În urmă cu un an, Rusia a invadat Ucraina, încălcând dreptul internațional, punând în pericol pacea și securitatea în regiune și provocând multă suferință. Pe măsură ce războiul continuă, AmChams in Europe – organizația-umbrelă pentru cele 46 de AmChams din 44 de țări din Europa și Eurasia – continuă să fie solidară cu poporul Ucrainei, așa cum au făcut-o încă din data de 24 februarie 2022. Gândurile noastre se duc către toți cei afectați, inclusiv către colegii noștri de la AmCham, către membrii, parteneri și familiile acestora.

Rețeaua reunește organizații și persoane cu legături strânse în Europa și Eurasia, dar și în întreaga lume. În ultimul an, organizațiile AmCham și companiile membre au folosit aceste conexiuni pentru a sprijini direct eforturile de ajutorare a Ucrainei, printr-o serie de inițiative, inclusiv strângerea de fonduri, colectarea și distribuirea de bunuri și multe altele. În plus, mai multe persoane și entități, dintre cele menționate, au contribuit și la programele de întâmpinare a refugiaților alungați de acest război.

Aplaudăm guvernele de pe ambele maluri ale Atlanticului pentru unitatea și angajamentul lor față de poporul Ucrainei. Sectorul public și cel privat trebuie să fie pregătite pentru a juca un rol important în sprijinirea prosperități economice a țării și în planificarea reconstrucției acesteia. În acest proces, respectarea statului de drept va fi esențială pentru a facilita un angajament semnificativ între părțile implicate. În fața pierderii masive și fără sens de vieți omenești, trebuie, de asemenea, să continuăm să ne mobilizăm și să vorbim despre valorile democratice și apărarea demnității umane.

AmChams in Europe reunește 46 de Camere de Comerț Americane (AmChams) din 44 de țări din Europa și Euroasia. În Europa, aceste organizații reprezintă peste 17,000 de companii americane și europene, care au peste 20 de milioane de angajați și care au investiții de peste 1.1 triliarde de dolari pe ambele maluri ale Atlanticului. În calitate de voce bilaterală, reprezentând companiile americane și europene, AmChams in Europe lucrează pentru a comunica importanța economiei transatlantice în Europa, dar și în Statele Unite ale Americii.