Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, a criticat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru reforma sistemului de pensii, deoarece speranța de viață a unui născut azi este de sub 75 de ani, iar cea a celor născuți în urmă cu 40-60 de ani este mult mai mică.

El spune că speranța unui copil născut „azi” a ajuns sub 75 de ani, în timp ce speranța românilor născuți în urmă cu 40-60 ani este sub 65 de ani.
Damian mai suține și că cei care s-au născut în urmă cu 40-50-60 de ani nu vor mai prinde pensia: „Speranța de viață în România a unui copil născut astăzi (atenție la nuanță, astăzi!) este de sub 75 de ani, iar speranța de viața activă, sănătoasă, este de sub 65 de ani. Speranța de viață a celor născuți în urmă cu 50-60 de ani, care înca sunt în campul muncii, este mult mai redusă. Astfel încat, cu varsta de pensionare de astăzi, mai mult ca sigur că «decrețeii» nu vor prinde prea mulți ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum și contempleaza o vârstă de pensionare de 70 de ani, vor păți la fel. Multumiți sistemului sanitar…. contribuţia la pensii, chiar dacă sistemul se doreşte a fi reformat, nu sunt bani pentru bătrâneţe – cel puţin nu a românilor de 40-50-60 de ani care vor muri înainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru ca România să-şi plătească împrumuturile şi deficitele, la care se vor adăuga acum şi împrumuturile din PNRR”, a explicat Dragoş Damian.