Grupul DENT ESTET, parte a Sistemului Medical MedLife, reconfirmă poziția de lider consacrat pe piața serviciilor de medicină dentară din România, înregistrând în 2021 o cifră de afaceri de 107,6 milioane lei, în creștere cu 60% față de 2020 (67,1 milioane lei).

Ritmul de dezvoltare la nivelul grupului a fost unul fără precedent, susținut de deschiderea unei noi clinici și achiziții strategice; creșterea cu 64% a veniturilor clinicii din Brașov și cu 57,5% la Sibiu; evoluția numărului de pacienți unici; mărirea echipei medicale la 145 (+38% vs 2020), a echipei de suport la 314 (+31% vs 2020) și a uniturilor dentare la 86 (+49% vs 2020).

Pentru noi, 2021 a fost anul cu cea mai amplă extindere teritorială în cei 23 de ani de existență. DENT ESTET a ajuns în alte trei orașe importante din țară: Ploiești, unde am construit o clinică nouă cu o investiție de 1,7 milioane de euro, Cluj-Napoca, grație unui parteneriat puternic cu Stomestet, clinica fondată de dr. Smaranda Buduru și dr. Rareș Buduru, și Oradea, prin achiziția Oradent by Dr. Costea. Cu sprijinul MedLife, am continuat să investim în asigurarea măsurilor de siguranță pentru pacienți și echipă, dar și în digitalizarea activității noastre, pentru a răspunde cererii tot mai mari a românilor pentru tratamente fără durere și fără riscuri. Creșterea numărului de pacienți unici denotă faptul că românii sunt preocupați de sănătatea lor dentară și aleg DENT ESTET pentru a se bucura de serviciile de care au nevoie și pe care și le doresc”, a declarat dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului.  

Creșteri de aproximativ 60% a veniturilor pentru clinicile DENT ESTET din Brașov și Sibiu

Clinica Krondent din Brașov, prima achiziție din portofoliul DENT ESTET, a înregistrat, în primul an de apartenență la grupul lider al pieței de medicină dentară din România, o creștere cu 64% a veniturilor operaționale, de la 4,7 milioane de lei, în 2020, la 7,7 milioane lei.

O creștere semnificativă a înregistrat și DENT ESTET Sibiu, investiție greenfield lansată în 2018. Astfel, clinica de servicii dentare destinate adulților a raportat o creștere organică a veniturilor operaționale cu 57,5% în 2021, față de 2020, depășind 8,9 milioane lei.

Cazurile complexe în implantologie și estetică dentară, în topul cererii de tratamente

În 2021, românii au acordat o atenție sporită implanturilor dentare și serviciilor de estetică dentară, DENT ESTET Implant Division și Advanced Orthodontic Division fiind două dintre principalele segmente de dezvoltare. Datorită expertizei echipei de medici și a investițiilor în măsuri de siguranță și digitalizare, clinicile DENT ESTET au reprezentat alegerea tot mai multor români care au optat pentru planuri complexe de reabilitare orală, cu 20% în creștere față de 2020.

În plus, în contextul unui an pandemic, românii au înțeles consecințele pe care sănătatea orală le are asupra sănătății generale și au respectat controalele periodice la medicul stomatolog, astfel că numărul total de pacienți unici ai grupului a crescut cu 11% în 2021 față de 2020.

La nivelul grupului, numărul de pacienți unici a fost de aproximativ 38.800, în creștere față de primul an pandemic. Serviciile stomatologice premium acordate sectorului corporate au reprezentat, de asemenea, un focus în activitatea DENT ESTET, pentru ca toți pacienții să se bucure de beneficiile oferite de accesul la tehnologie de ultimă generație, la supraspecializarea echipei medicale și la programe de prevenție dedicate.

Educația și digitalizarea, piloni ai strategiei de investiții

Investiția în educație, prin formarea viitorilor specialiști, a managerilor de clinici și programe de susținere a comunităților vulnerabile, a reprezentat unul dintre pilonii activității DENT ESTET și în 2021.

Împreună cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș, DENT ESTET a pus bazele unui proiect unic în sfera educației, investind 80.000 de euro în renovarea și amenajarea unui laborator în cadrul Facultății de Medicină Dentară.