“Managementul modern în abordarea infecțiilor nosocomiale se bazează tot mai mult pe respectarea procedurilor standard și utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, care ajută la o monitorizare mai eficientă a trasabilității germenilor și a rezistenței acestora într-o unitate sanitară”, afirmă Dr. Lenuța Timiș, epidemiolog la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

„La un moment dat, tehnologiile avansate și Inteligența Artificială vor fi parte integrantă a unui spital și vor reprezenta unelte-suport pentru cadrele medicale. Ne dorim un spital modern, unde medicul epidemiolog poate să aibă acces la date virtuale și poate să decidă cea mai bună strategie de abordare într-o echipă multidisciplinară”, explică medicul arădean.

În cadrul ediției din acest an a Conferinței Spital-Connect , ce va avea loc în perioada 23-25 noiembrie 2022, la Predeal, se va dezbate tema Infecțiilor Nosocomiale în Spitale.

Spital-Connect este un eveniment de referință pentru domeniul sanitar, o întâlnire tradițională a comunității de management de spitale publice din România, și face parte din programul de comunicare profesională Management Medical Modern în Spitalele Publice, lansat de Oameni și Companii în 2007 și ajuns la a 27-a ediție.

Detalii despre alocutorii invitați și opțiunile de participare la Spital-Connect sunt disponibile pe platforma  SpitalConnect.ro. Reprezentanții instituțiilor publice (spitale sau alte organizații din domeniul sanitar) se pot înscrie prin completarea formularului de participare disponibil aici.