Dr. Attila Fejer este noul Director General al Eli Lilly România

Începând cu 1 iulie 2015, Dr. Attila Fejer a fost numit în funcția de director general al Eli Lilly România, reprezentanță a companiei farmaceutice globale Eli Lilly and Company, originară din Indianapolis, SUA. El va prelua rolul care a fost exercitat, începând din februarie 2014, de Dr. Camilla Shen, director regional pentru Europa de Sud-Est și director general pentru România. Attila Fejer a lucrat anterior ca director de divizie pentru secțiunile de produse biomedicale şi oncologice ale companiei, iar înainte de asta, ca director de vânzări în diverse arii terapeutice.

Una dintre problemele importante pe agenda viitorului său mandat este restabilirea unui mediu de afaceri predictibil, bazat pe transparenţă și pe guvernarea legii, în toată piaţa farmaceutică locală. Potrivit Dr. Attila Fejer, un sistem modern de asistenţă medicală implică un proces de proiectare adecvat, bine făcut în avans, în cooperare cu principalele părţi interesate, care are ca rezultat și o împărțire corectă a sarcinilor fiscale între stat şi furnizorii de bunuri şi servicii. Aceasta este singura cale de urmat în scopul aducerii în mod regulat a progresului inovării medicale la nivelul pacienților români, care sunt deja în aşteptare de mai mulți ani pentru tratamentele noi ce sunt disponibile majorităţii cetăţenilor UE.

Noul director general a menţionat de asemenea planurile Lilly de a extinde portofoliul de produse în România, în următoarele arii terapeutice: boli auto-imune, diabet zaharat, oncologie, boli ale sistemului nervos central şi osteoporoză.

Dr. Attila Fejer a absolvit în 2001 cursurile Facultății de Medicină a UMF Tg. Mureș. Este căsătorit şi are doi copii.