Două opere semnate de Ţuculescu au fost adjudecate la peste 100.000 de euro

tuculescu_metamorfozaDouă opere semnate de Ion Ţuculescu, “Metamorfoză” şi “Les Coquillages”, au fost adjudecate la licitaţia de avangardă şi artă contemporană organizată de Artmark la valoarea de 107.500 de euro.

Cu lucrarea “Metamorfoză” (adjudecată la valoarea de 65.000 de euro), realizată în cea mai importantă perioadă de creaţie şi doar cu un an înainte de moartea artistului, Ţuculescu obţine cel mai bun rezultat din ultimii doi ani. Tabloul “Les Coquillages” a fost cumpărat la 42.500 de euro.

Opera “Măşti” de Ion Grigorescu a fost adjudecată pentru suma de 15.000 euro, stabilindu-se astfel un nou record de autor. Este a doua oară în acest an când Ion Grigorescu îşi modifică cel mai bun rezultat obţinut în licitaţie, prima oară – în martie în cadrul licitaţiei de avangardă şi artă contemporană organizată de Artmark – cu lucrarea “Biserică”, adjudecată la 13.000 de euro.

Joi seara, Artmark a organizat şi o sesiune de mobilier de epocă. Cele două licitaţii de joi seara au adus vânzări de aproape 300.000 de euro şi o rată de adjudecare de 70%.

Următoarea licitaţie Artmark va fi licitaţia “Colecţia unui român. Corneliu Vadim Tudor” şi va avea loc marţi, 24 noiembrie, la ora 19,30, la Athenee Palace Hilton. AGERPRES