Două noi aplicații lansate de Primăria Iași

La începutul acestui an, Primăria Municipiului Iași a lansat aplicația „Iași Official App”, care are deja o mie de descărcări, facilitate ce se adresează atât turiștilor cât și localnicilor, promovând municipiul Iași.

Recent, a fost lansată încă o aplicație, „Iași City Report”, disponibilă pentru smartphone sau tabletă, permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări și reclamații către Primăria Municipiului Iași dar şi către serviciile publice locale: Compania de Transport Public, Poliția Locală Iași, Salubris SA, Servicii Publice SA, EcoPiața SA, Veolia Energie Iași SA.

Prin aplicația “Iași City Report”, problemele punctuale din Iași, cum ar fi: deșeurile aruncate la întâmplare, circulația autobuzelor și tramvaielor, coșurile de gunoi lipsă sau obiectele de mobilier urban vandalizate, cânii comunitari, incidentele care perturbă ordinea și siguranța publică, problemele asociațiilor de proprietari, parcările neregulamentare, disfuncțiile în alimentarea cu agent termic etc. pot fi transmise direct de pe dispozitivul mobil către direcțiile Primăriei Municipiului Iași și dispeceratele operatorilor de servicii publice pentru a acţiona în cel mai scurt timp posibil şi a limita eventualele pagube. Sesizările transmise vor fi însoţite de fotografie, descriere şi localizare GPS, astfel încât să ofere autorităţilor identificarea exactă a amplasamentului problemelor.

Aplicația „Iași City Report” poate fi descărcată de aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.iasi

 

Aplicația “Iași Official App” promovează informatiile referitoare la cele mai atractive puncte de interes și evenimente din zonă, la servicii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, magazine) sau știri locale realizate de redactorii publicației „Curierul de Iași”. Conținutul este în permanență actualizat de reprezentanții primăriei pentru a oferi informații relevante și de actualitate.

Versiunea actuală de „Iași CityApp” conține următoarele rubrici: CAZARE, CULTURĂ ȘI TIMP LIBER, ATRACȚII TURISTICE, RESTAURANTE ȘI BARURI, CUMPĂRĂTURI, COMUNICATE DE PRESĂ, TURISM ȘI SERVICII PUBLICE.

Toate punctele de interes conțin detalii precum: imagini, text, adresa, telefon/telefon mobil cu posibilitatea de apelare directă, adresa de email cu posibilitatea de a trimite mesaj folosind funcția email a telefonului, website, orar, locație pe Google Maps și opțiuni de navigație.

Toate elementele pot fi sortate alfabetic sau după distanță. De asemenea, se pot folosi opțiuni de filtrare, în functie de tipul punctului de interes. Aplicația se poate folosi  atât în limba română, cât și în limba engleză.

Aplicația „Iași CityApp” poate fi descărcată de aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schubertundfranzke.cityapp.iasi