Dorian Boguță și Dragoș Bucur – doi actori, doi parteneri de afaceri și doi prieteni care au mai făcut un pas împreună: au deschis 2DB Studio Films, cel mai nou platou de filmare din București, cu o suprafață totală de 660 mp și o înălțime de 9 m, aflat pe Calea Giulești nr. 333. Numele acestuia, deschis pe 12 decembrie, când Dorian și Dragoș l-au prezentat prietenilor, cunoscuților și colaboratorilor în cadrul unei petreceri, este dat de inițialele celor doi actori, care, iată, mai au încă un lucru în comun. „Am muncit 7 luni la acest loc și în tot acest timp chiar am fost 2 DB, adică doi debili”, au mărturisit râzând Dragoș și Dorian.

Invitații au văzut în premieră trailerele noilor producții în care s-au implicat în ultima vreme: „Urma”, debutul ca regizor într-un lungmetraj al lui Dorian Boguță, a cărui premieră va avea loc pe 6 martie, și „Delta Neagră”, un serial fantasy al cărui scenariu este scris de Dragoș Bucur și fiica lui, Sofia. În plus, toți cei care le-au fost alături au putut să se fotografieze pe un scaun de regizor care i-a aparținut chiar lui Franco Zeffirelli, un cadou primit de cei doi cu ocazia lansării noului studio.

Andreea Esca, INNA, Șerban Pavlu, Tudor Giurgiu, Tudor Istodor, Andi Vasluianu, Alexandru Papadopol,  Adrian Văncică, Elvira Deatcu, Kim Ciobanu, Bogdan Iancu, Diana Sar, Ana Maria Moldovan, Dan Bordeianu, Ducu Ion, Alina Vâlcu, Cristina Joia, Valentin Ionașcu, Dana Nălbaru, dar și colegi de la case de producție au fost aseară alături de Dragoș și Dorian.

„Suntem prieteni încă din secolul trecut și eu cred că asta spune multe. Nu că am avea o vârstă respectabilă, ci că, mai degrabă, nu am avea nevoie de multe cuvinte ca să ne înțelegem. Deschiderea studioului a venit cumva firesc, ne gândeam la așa ceva de multă vreme, iar acum a venit și oportunitatea. A contat și domeniul, că dacă ne-am fi apucat de făcut case, nu cred că ne-am fi înțeles”, a povestit Dorian Boguță.

„Ne știm de prea mult timp și nu aș vrea să intrăm în detalii care să ne pună într-o lumină nefavorabilă. Eu intenționez de mult timp să cumpăr Studiourile Buftea, dar pentru că  Bobby Păunescu s-a mișcat mai repede, am găsit în București o soluție mai comodă pentru producătorii de film, publicitate și clipuri muzicale”, glumește Dragoș Bucur.